Artturi Lehkonen: "Mä vedän sen kylmäksi!"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Artturi Lehkonen on Nuorten leijonien kapteeni.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Suomen kapteenina nuorten MM-kisoissa toimiva Artturi Lehkonen odottaa innolla Ruotsin kohtaamista puolivälierässä. Joukkueessa on useita Lehkoselle tuttuja pelaajia.

Suomen kapteeni Artturi Lehkonen vahvisti toimittajille ottelun jälkeen sen, minkä peliä katsoneetkin totesivat.

- Mielestäni me aloitimme ihan pirun hyvin. Ensimmäiset kymmenen minuuttia pelasimme todella hyvin. Taistelimme ja halusimme päästä niskan päälle ja ottaa etu meille. "Jullen" (Julius Honka) maali sitten vähän rauhoitti peliä, ja sitten päästimmekin pelistä irti.

- Pelasimme niin, että jos pelaisimme Ruotsia vastaan noin, niin he rokottaisivat aika lujaa. Jos haluamme voittaa Ruotsin, niin meidän pitää pelata paras peli, jonka olemme tässä turnauksessa pelanneet. Ja pitää olla huomattavasti kliinisempiä niissä paikoissa, joita meille tulee.

Suomi vaikutti edelleen siltä, että pelaajat puristavat mailaa, yrittävät liikaa yksin ja hermoilevat tiukoissa paikoissa.

Ruotsia vastaan noin ei vaan voi käydä.

- Kyllä se ongelma on mentaalipuolella. Meidän pitää pystyä jostakin kaivamaan se taistelutahto. Tämäkin oli meille kuolemanpeli, mutta silti meinasimme alkaa löysäillä siinä lopussa.

- Ruotsia vastaan noin ei vaan voi käydä. Heille ei saa antaa mitään mahdollisuuksia missään vaiheessa. Meidän täytyy ottaa sellainen mentaliteetti, että he eivät saa kutiakaan meidän maaliamme kohti, blokkaamme kaikki laukaukset, mitä sieltä tulee. Ja meidän pitää olla aivan helvetin kovia maalin edessä.

Nuorten leijonien ylivoima on saanut turnauksen edetessä jo hieman koomisiakin piirteitä. Suomi ei ole kuudentoista ylivoimansa aikana onnistunut saamaan kiekkoa kertaakaan vastustajan maaliin.

- Kun menemme ylivoimaan, niin tuntuu siltä että "ei saatana, nyt täytyy tehdä maali". Se ei vain lähde pyörimään sellaisella rentoudella kuin pitäisi. Meillä pitäisi olla tietynlainen kovuus niissä paikoissa, emme vain saa sitä tarvittavaa tylyyttä niihin tilanteisiin.

- Kyllä se nyt vähän huutaa sellaista maalia, että heitetään kiekko ränniin, molari menee maalin taakse ja tulee joku lucky bounce maalin eteen. Sitä se nyt vähän huutaisi.

Suomen puolivälierävastustajaksi tulee Torontossa pelatun B-lohkon voittanut Ruotsi. Ottelu pelataan tammikuun toinen päivä iltapäiväotteluna Torontossa.

- Ruotsilla on siinä ottelussa kaikki paineet. He tietävät, että me pieksimme heidät viime vuonna Ruotsissa. Vähän tuntuu, että he pelkäävät meitä, kun ovat uhonneet mediassa odottavansa revanssia. Antaa tulla vaan, saa koittaa!

Mä vedän sen kylmäksi, onneksi se ei ole iso mies!

Lehkonen itse tienaa leipänsä nimenomaan Ruotsissa Frölunda Indiansin joukkueessa.

- Minulle itsellenihän se tulee olemaan iso matsi. Siellä on niin paljon samassa joukkueessa pelaavia jätkiä, että sitä peliä en suostu häviämään!

Lehkosen virkaveli Ruotsin kapteenina, Jacob de la Rose, on Lehkosen tapaan Montreal Canadiensin varaus. Turkulaishyökkääjä odottaakin sitä kohtaamista innolla.

- Siinä on minun huonekaverini Canadiensin leiriltä, sille mä en halua hävitä. Mä vedän sen kylmäksi! Onneksi se ei ole iso mies, Lehkonen nauratti toimittajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle