Nuorten Leijonien alkusarjan onnistujat ja epäonnistujat

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kasperi Kapasen turnaus on ollut pettymys.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Suomen joukkueesta on helppo nimetä epäonnistujia, mutta kyllä joukkueessa on selviä onnistujiakin ollut.

Alkusarja on takana ja on aika katsoa hieman menneeseen. Nuorten Leijonien taival puolivälieriin ei ollut ruusuinen. Neljän ottelun tuloksena oli vain yksi voitto sekä piste rankkaritappiosta Yhdysvaltoja vastaan.

Maalinteko on ollut perinteisesti vaikeaa: neljä ottelua ja viisi tehtyä maalia. Tehottomuus on kuitenkin viety jopa suomalaisittain täysin uusiin sfääreihin ylivoimalla. Kuusitoista yritystä ja nolla maalia. 

Hongan liian vaikeat syöttöyritykset palvelleet joukkueen etua

Tässä artikkelissa käydään läpi Suomen joukkueen kolme suurinta pettymystä ja onnistujaa.

Ne suurimmat epäonnistujat

Kasperi Kapanen | hyökkääjä | 0+0=0

Ennen turnausta Kapaseen kohdistuivat suuret odotukset. Syksy Kuopiossa oli ollut loistava. Aloittikin turnauksen ykkösketjussa, mutta kolmikon hyökkäyspelin ajauduttua umpikujaan siirrettiin kakkosketjuun. Turnauksen alussa kiekollinen pelaaminen oli huolimatonta ja teki jatkuvasti helppoja virheitä.

Hän on laukonut paljon, mutta osumatarkkuudesta kertoo se, että vain viisi kertaa kiekko on päätynyt kohti maalia. Kapanen on pelannut hyvin puolustussuuntaan. Hän on käyttänyt nopeuttaan eduksi takakarvatessaan kiekkoa vastustajalta. Siirrettiin Saksa-ottelussa takaisin ykkösketjuun ja haastoikin muutaman kerran pirteästi.

Julius Honka | puolustaja | 1+0=1

Hongasta odotettiin puolustuksen johtajaa, ja sellaiselta hän näyttikin turnauksen alkuvaiheessa. Isolla itseluottamuksella operoiva puolustaja sortui kuitenkin liialliseen kuskailuun, eivätkä liian vaikeat syöttöyritykset enää palvelleet joukkueen etua.

Pelasi Saksaa vastaan huomattavasti yksinkertaisempaa peliä. Kenties turnauksen avausosuma avasi hieman jyväskyläläisen lukkoa?

Aleksi Mustonen | hyökkääjä | 0+0=0

Mustonen on pelannut Suomen ykkösketjun keskellä. Sentteriosasto oli jo etukäteen ajateltuna Suomen heikoin lenkki. Hyvän syksyn Ilveksessä pelanneen Mustosen piti kuitenkin olla poikkeus. Sentteri on kadonnut täysin kuvasta turnauksen edetessä.

Ehkäpä Ruotsi-ottelu herättää vuoden takaisen maailmanmestarinkin omalle tasolleen?

Joonas Lyytinen on pelannut vahvat kisat.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Nuorten Leijonien suurimmat onnistujat

Ville Husso | maalivahti | 96,77%

Avausottelussa Yhdysvaltoja vastaan antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. 36 torjuntaa ja vain yksi päästetty maali ei kuitenkaan riittänyt yhden pisteen rankkaritappiota enempään.

Rantanen voisi takoa enemmänkin, kun rauta on kuumaa

Päätösottelu Saksaa vastaan oli hankala. Laukauksia tuli ottelun alukupuolella harvakseltaan, mutta paketti pysyi kasassa vastustajan loppukirin aikana. Nollapeliin vaadittiin lopulta 24 torjuntaa. Nuorten Leijonien ylivoimaisesti paras pelaaja turnauksessa toistaiseksi.

Mikko Rantanen | hyökkääjä | 3+0=3

Suomen hyökkäyksen suuri onnistuja. Turkulaisen turnaus alkoi räväkästi. Avausmaali Yhdysvaltoja vastaan reilun minuutin pelin jälkeen. Kanadaa vastaan hieman vaisumpi ottelu, mutta Saksaa vastaan ohjasi tärkeän 2-0-osuman.

Ei saanut turnauksen alussa ylivoimavastuuta. Erikoistilannepelaamisen takkuiltua Hannu Jortikka nosti Rantasen lopulta ylivoimallekin. Hyvästä maalimäärästä huolimatta laukoo melko vähän. Voisi takoa enemmänkin, kun rauta on kuumaa.

Joonas Lyytinen | puolustaja | 0+1=1

KalPa-puolustaja on ollut Suomen puolustuksen tasaisin suorittaja. On kiekollisesti varma ja tekee hyviä ratkaisuja. On omaksunut pienen kaukalon salat nopeasti. Käyttää ulottuvuuttaan hyväkseen. Alkusarjassa jopa Suomen paras puolustaja.

Sulava luistelija voisi ottaa enemmänkin vastuuta kiekollisessa pelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle