Sveitsin lennokkaasti edennyt MM-turnaus päättyi puolivälierätappioon – kapteeni Hischier: "Tämä ei ollut ensimmäinen kerta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Joukkueen kapteenin Hischierin mukaan joukkue ottaa tappiosta opikseen ja nousee yhä vahvempana seuraavaan MM-turnaukseen.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Alkulohkonsa puhtaalla pelillä voittanut Sveitsi joutui poistumaan MM-turnauksesta tyhjin käsin, kun Yhdysvallat vei puolivälierässä voiton maalein 3–0. Joukkueen kapteeni Nico Hischier sadatteli hukattuja maalipaikkoja ja kertoi ottelun olleen turhauttava.

Alkulohkonsa kaikki ottelut voittanut ja keskimäärin lähes viisi maalia ottelua kohden tehnyt Sveitsi ei saanut peliään käyntiin puolivälieräottelussa. Yhdysvallat iski kaksi maalia ensimmäisessä erässä, eikä Sveitsi noussut enää suosta. Se jäi ensimmäisen kerran maaleitta lukemin 3–0. 

Nuoresta iästään huolimatta New Jersey Devilsin hyökkääjä Nico Hischier on nyt toiminut niin NHL-seuransa kuin maajoukkueenkin kapteenina. 23-vuotiaalla hyökkääjällä ei ollut paljoa sanottavaa tappiollisen ottelun jälkeen.

– Tämä on suuri pettymys totta kai. Me uskoimme jatkopaikkaan ennen ottelua, mutta tuloksena oli vain turhauttava ottelu.

– Kiekko ei vain halunnut mennä sisään, mutta totuus on se, että meidän täytyy löytää keinot maalien tekemiseen vaikka väkisin. Täytyy kuitenkin nostaa hattua Yhdysvaltojen joukkueelle sekä heidän maalivahdilleen. He pelasivat hyvin.

Viidellä hyökkääjällä otteluun lähtenyt yhdysvaltalaisnippu löysi keinot täysosumien tekoon ja kentällä pelaajat blokkasivat laukauksia ja yrittivät pitää maalinedustan puhtaana. Viimeisenä lukkona ja voiton takuumiehen toimi Boston Bruinsin maalivahti Jeremy Swayman, joka pelasi nollapelin nappaamalla 33 torjuntaa.

– Meidän täytyy löytää keinot voittamiseen. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun peli kulkee alkulohkossa, mutta ei enää pudotuspeleissä. Jos olisimme pelanneet hyvin ensimmäisessä erässä, olisimme antaneet itsellemme mahdollisuuden voittoon, kapteeni tokaisi.

Joukkue menetti itseluottamuksensa takaiskujen jälkeen

Ottelussa Sveitsin maalia vartioi EV Zugin riveissä NL:aa pelaava Leonardo Genoni. Ottelu oli hänelle turnauksen neljäs ja MM-joukkueessa hän oli mukana jo kahdeksatta kertaa. Torjuntaprosentiksi muodostui 86,36, kun hanskaan tarttui 19 torjuntaa ja kolme upposi selän taakse.

– Kyllä tappio ottaa koville. Meillä oli hyvä henki otteluun lähdettäessä, mutta menetimme itseluottamuksen kesken ottelun ja aloimme turhautua, kokenut 34-vuotias veräjänvartija virkkoi.

Yhdysvaltojen 2–0-maalia edelsi Adam Gaudetten sinnikäs karvauspelaaminen. Genoni sekä puolustus menettivät kiekon Gaudettelle, joka pääsi lyömään keikon tyhjään maaliin.

– Tällaista on jääkiekko kansainvälisellä tasolla. Sinun täytyy pelata niin kovaa, että saat kiekot kiinni. En sanoisi maalia tuurimaaliksi, sillä jos pelaat tuurilla, todennäköisyydet voittoon ovat 50/50. Tässä ottelussa se ei kuitenkaan ollut niin, vastustaja pelasi paremmin.

Sveitsin taival MM-turnauksessa päättyi pelaajien odotuksiin nähden liian aikaisin. Joukkue on kuitenkin otteillaan näyttänyt, että potentiaalia ja voitontahtoa on. Tappiosta ja sen tuomasta pettymyksestä huolimatta Genoni kertoi olevansa ylpeä joukkueesta.

– Kyllä, totta kai olen ylpeä joukkueesta. Itsekin tein tänään virheitä, eivätkä he tuominneet minua siitä. Teimme vain liian monta virhettä tänään. 

» Lähetä palautetta toimitukselle