Mielipide

Kisakolumni: Suklaata, kelloja ja torijuhlia − Sveitsi on MM-kisojen tuore mestarisuosikki

MAAJOUKKUE / Kolumni
Sveitsi on heittänyt vilkun päälle ja kiilannut ohituskaistaa MM-kisojen suurimmaksi mestarisuosikiksi. B-lohkon kuninkailla kulkee ongelmitta niin jäällä kuin katsomossa.

Päivän kisakolumni kokoaa Jatkoajan toimittajien päällimmäiset ajatukset ottelupäivän mielenkiintoisimmista tapahtumista ja ilmiöistä.

MM-kisojen voimasuhteet ovat muuttuneet alkuperäisiin lähtöasetelmiin nähden. Monien papereissa Suomi oli ennakkosuosikki kisoihin, joidenkin taas Ruotsi. Rohkeimmat valitsivat jopa Yhdysvallat tai Kanadan. Harva kuitenkaan näki B-lohkon kärjessä majailevassa Sveitsissä potentiaalia.

Kuusi ottelua, 18 pistettä sekä maaliero +20. Lohkonsa eniten tehtyjä maaleja ja vähiten päästettyjä. Kolme huippuluokan NHL-vahvistusta mukaan kesken kisojen, joista jokainen on istunut roolitukseen ja päässyt tekemisen meininkiin kiinni välittömästi. Maalivahti Robert Mayer löytyy ajoittain kaikkialta muualta kuin maalin edestä, mutta ottaa silti kiekkoja kiinni.

Sveitsillä on syvyyttä ja laatua niin puolustuksessa, hyökkäyksessä kuin fanikatsomossakin.

Se liikuttaa kiekkoa hyvin. Tästä esimerkkinä Kanadan tarjoaman kivikovan oman pään paineen purkaminen kuin vettä vain. Se rakentaa maalipaikkansa itse sen sijaan, että onni tai vastustajan sekoilu niitä aiheuttaisi. Se myös rakentaa niitä paljon.

Kisojen toiseksi eniten maaleja tehneessä joukkueessa on useampi tähtipelaaja, mutta pisteet tehdään joukkueena. Eniten pisteitä Sveitsin joukkueesta on tehnyt Nico Hischierin tai Kevin Fialan sijaan Denis Malgin. Malginilla on koossa kaksi maalia ja kuusi pistettä.

Sveitsistä on myös mainittava kuuluisa kuudes kenttäpelaaja eli paikalle matkustaneet kannattajat. Svetsin otteluissa halli on täynnä punaiseen ja valkoiseen pukeutuneita faneja, joiden pitämä meteli saa vastustajat vaihtamaan vaatteita kuin Kanadan Lawson Crouse hanskojaan – sopivan erätauon tullen ainakin kolmesti ottelussa.

Sveitsi ei ole voittanut jokaista otteluaan murskalukemin, mutta yksi trendi toistuu jatkuvasti. Sillä ei ole hädän päivää oli vastassa sitten Sloveniaa tai Kazakstania lohkon pohjalta tai Kanadaa tai Tšekkiä sijoilta kaksi ja kolme.

Sveitsi on saanut kisojen aikana parhaat lisävahvistukset, pelinsä toimimaan parhaiten ja intohimoisimman tukijajoukon taakseen. Sveitsi on mestarisuosikki numero yksi.


CAN
2-3
vl

NOR

DEN
1-4

SWE

AUT
4-3
vl

HUN

KAZ
4-3

SLV

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös