Saksa yllätti Sveitsin ja eteni välieriin − "Kaikki haluavat takaisin Tampereelle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Saksa ylitti omat odotuksensa.
Kuva © Jarno Hietanen
Saksa eteni MM-kisojen välieriin voitettuaan Sveitsin 3−1. Joukkue matkusti Riikaan ottelua varten ja palaa sen jälkeen Tampereelle. Saksalaispelaajat kohdistivat katseensa tulevaan siinä missä sveitsiläispelaajat välttelivät median eteen astumista.

Saksa eteni MM-kisojen välieriin nujertamalla Sveitsin 3–1-lukemin. Saksan Justin Schütz saapui haastatteluun iloisten huudahdusten saattelemana.

− Lähdimme pelaamaan omaa peliämme. Hävisimme lohkovaiheen alussa kolme tiukkaa ottelua putkeen, ja nyt olemme voittaneet neljä seuraavaa. Pyrimme nopeaan ja agressiiviseen peliin sekä kovaan karvaukseen. Pyrimme pelaamaan ja voittamaan kaksinkamppailutilanteiden kautta.

Saksan päävalmentaja Harold Kreis ohjeisti joukkuettaan aktiivisesti koko läpi koko ottelun. Kreis vaikutti aktivoituvan erityisesti tähtipuolustaja Moritz Seiderin ulosajon jälkeen.

− Hän käski vain pelata kuten tähänkin asti. Hän halusi meidän toimittavan kiekkoja nopeasti päätyyn ja pelaamaan varmaa yksinkertaista ja varmaa kiekkoa molemmissa päädyissä.

Saksan esitystä Sveitsiä vastaan pystyi kuvaamaan yhdellä sanalla: valmis. Saksa pelasi täydellistä altavastaajakiekkoa ja oli kehittänyt vastauksen jokaiseen Sveitsin kentällä esittämään kysymykseen.

− Matkustimme tänne eilen ja vedimme hyvät treenit. Valmentajille ehdottomasti sulka hattuun tästä ottelusta, meillä oli kaksi hyvää videopalaveria ennen tätä ottelua ja olimme valmiita kaikkeen. Voitimme mielestäni ansaitusti.

Erityisen vahvaa oli Saksan alivoima. Se tappoi neljä ylivoimaa neljästä, mukaan lukien Seiderin viisiminuuttisen. Kirsikkana kakun päälle Saksan kolmas maali oli alivoimamaali.

− Apuvalmentajamme Alexander Sultzer vastasi tänään alivoimasta. Täytyy nostaa esille erityisesti selvittämämme viiden minuutin alivoima. Mielestämme se antoi meille paljon lisää uskoa ja energiaa.

Saksa on pelannut vakuuttavaa jääkiekkoa läpi turnauksen. Schützin mukaan joukkue on ylittänyt oman tavoitteensa ja mittaa itseään lopputurnauksen ajan.

− Mielestäni joukkueemme asennoitui pääsemään vähintään puolivälieriin saakka. Turnauksen alussa olisin voinut ehkä veikata rahkeemme riittävän juuri puolivälieriin saakka, mutta tämä käy minulle oikein hyvin. Nyt haluamme mennä päätyyn saakka.

Saksan joukkue on käynyt testaamassa molempien järjestäjämaiden areenat. Joukkueella on Scützin mukaan selkeä suosikkinsa.

− Pidän Tampereesta hieman enemmän. Se johtuu varmaan siitä, että olemme olleet Tampereella pidempään, joten se on tutumpi paikka. Luulen, että kaikki haluavat takaisin Tampereelle.

Karvas tappio

Useampi sveitsiläinen käveli toimittajarykelmän ohi vastaamatta haastattelupyyntoihin. Ottelussa maalin syöttänyt Dean Kukan pysähtyy median eteen pettymyksestä huolimatta. Kukanin mukaan Sveitsin taival katkesi tehottomuuteen ja huolimattomuuteen.

− Surullista kyllä, ihan hirveästi mitään ei tapahtunut. Meillä oli paikkoja, mutta emme saaneet niitä käytettyä. Ylivoimamme ei toiminut ja he vetivät pidemmän korren. Aloitimme pelin hyvin, mutta emme saaneet paikkojamme käytettyä. Tasatilanteessa saimme viiden minuutin ylivoiman, mutta sitäkään emme onnistuneet hyödyntämään.

− Tiedämme, miten saksalaiset pelaavat. Tämä ei ollut ensimmäinen ottelumme heitä vastaan ja tiesimme, mitä tulemme kohtaamaan. Tämä ottelu ratkesi tehottomuuteemme ja siihen, että päästimme tyhmiä maaleja.

» Lähetä palautetta toimitukselle