Siirtotakarajalla Hämeenlinnaan liikkunut Janne Tavi häärii nyt HPK:n maalitykkinä – Koputtelee jo Ville Leskisen selkää maalipörssin kärkipäässä

LIIGA / Haastattelu
HPK-hyökkääjä Janne Tavi on löytänyt loistavan vireen juuri oikeaan aikaan kevään peleissä.
Janne Tavin kiekkokevät sai jatkoa, kun pelaaja siirtyi Liigan siirtotakarajalla Mikkelistä Hämeenlinnaan. Runkosarjassa alisuorittanut HPK-hyökkääjä on nostanut pudotuspeleissä tasoaan huomattavasti ja häärii nyt yhtenä hämeenlinnalaisten kärkipelaajista.

Liigan siirtorajan kynnyksellä Hämeenlinnassa odotettiin mielenkiinnolla tiedotustilaisuutta, jossa oli tarkoitus esitellä uusi pelaaja vahvistamaan HPK:n loukkaantumisista kärsinyttä joukkuetta. Lopulta HPK-fanit päästettiin jännityksestä, kun HPK:n urheilujohtajan Mika Toivolan mukaan "ratkaisuvoimaisen" Janne Tavin ilmoitettiin siirtyvän Hämeenlinnaan loppukauden mittaisella sopimuksella.

Tavin ensimmäiset pelit Hämeenlinnassa eivät olleet helppoja. Hyökkääjä hukkaili helpon oloisesti kiekkoja HPK:lle ominaisissa kulmaralleissa, eikä Toivolan lupailemaa ratkaisuvoimaakaan tuntunut löytyvän. Lopputuloksensa kahdeksasta HPK-paidassa pelaamasta runkosarjaottelusta Taville jäi käteen pistetilaston nollasarakkeet sekä tehotilaston lukema -2.

Kevään edetessä Tavi on tehnyt huiman tasonnoston pelaamisessaan ja saanut Toivolan näyttämään nerolta loppukauden pelaajahankinnalla. Tavi on noussut vaivihkaa oranssipaitojen pudotuspelien tehokkaimmaksi maalinsylkijäksi kuudella osumallaan.

Koko Liigan tilastossa edellä viilettää ainoastaan Kärppien kultakypärä Ville Leskinen seitsemällä osumalla. Runkosarjan maalisaldonsa Tavi puolestaan on ylittänyt pudotuspeleissä jo yhdellä osumalla.

– En tiedä onko se niin, kun kelit alkaa lämpenee, niin mieskin alkaa lämpenemään. Oli tehojen puolesta vähän hankala kausi henkilökohtaisesti, mutta ei se peli sieltä ole kadonnut mihinkään. Ja tietenkin kun tällaisen uuden mahdollisuuden sai HPK:n kanssa, niin hirveästi on ollut näytön halua näyttää sitä omaa osaamista, Tavi taustoittaa virettään.

Peliaikaa Taville on irronnut pudotuspeleissä keskimäärin 17 minuuttia ottelua kohden ja pelipaikka finaalisarjassa on alkanut vakiintumaan Kerhon kolmoskentällisestä Niclas Luceniuksen ja Eetu Tuulolan rinnalta. Myös ylivoima-aikaa Taville on kertynyt kiitettävästi ja hyökkääjä kertookin nauttivansa tulosvastuusta.

– Kaikkihan sitä haluaa olla ratkaisemassa näitä pelejä. Ollaan saatu kuviot kenttien kanssa kuntoon lyhyessä ajassa ja tulostakin tullut, joten ei ollenkaan valittamista tilanteessa, Tavi kertoo.

Hämeenlinnassa Tavi kertoo viihtyneensä hyvin. Erityisesti finaalisarjan ajalta hyökkääjä hehkuttaa koko kaupungin syttymistä finaalikevääseen.

– Kyllähän tämä kaupungin tunnelma lämmittää sydäntä. Kun tulee hallille ja alkuverkkoja vetäessä näkee, että paljon jengiä valumassa sisään fiiliksissä, niin kyllähän se hienolta tuntuu, Tavi iloitsee.

Tavin mukaan yleisön ja koko kaupungin kannustuksesta on hyvä ammentaa virtaa myös pelikentälle.

– Kunnon karnevaalimeininkiä ja musiikit pauhaa, niin kyllä siitä saa ihan hirveesti voimaa sinne kentällekin, hyökkääjä summaa.

Finaalisarja jatkuu illalla Raksilassa, kun Kärpät ja HPK iskevät tasaisessa sarjassa yhteen viidennen kerran. Tavi odottaa illan koitosta vesi kielellä.

– Pienen marginaalin pelejä ollut kaikki. Mutta mikäs sen hienompaa, kun saa olla mukana pelaamassa. Kaikki kiekkoilijathan näitä haluaa pelata, Tavi alleviivaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle