Seitsemännen ottelun ulospuhallus kismitti Tommi Miettistä – On ylpeä aikakaudestaan KalPan päävalmentajana

LIIGA / Haastattelu
Tommi Miettisen johtaman KalPan tie tyssäsi puolivälierätappioon Pelicansille.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Tommi Miettisen ajanjakso KalPan päävalmentajana päättyi puolivälierätappioon Pelicansille. Aikaansa kuopiolaisseuran peräsimessä Miettinen piti onnistuneena. Puolivälieräsarjan kolmannen ottelun lipuminen käsistä kaiveli yhä KalPa-käskijää.

Lahdessa tiistaina pelattu Pelicansin ja KalPan välinen ratkaiseva seitsemäs puolivälieräottelu päättyi kotijoukkueen juhliin maalein 4–2.

Kaudella 2011–12 KalPan paidassa pelaajana ja nyt seuran päävalmentajana seitsemännen ottelun puolivälierätappion kokenut Tommi Miettinen muistutti urheilun raadollisuudesta.

– Ammattilaisurheiluun kuuluvat hienot voitot ja välillä tietyt tappiot. Nyt meille tuli se huonompi puoli ja pettymys on valtavan kova tässä hetkessä. Halusimme mennä jatkoon ja koen, että olimme hyvin lähellä sitä.

Pettynyt päävalmentaja harmitteli joukkueensa ottelusarjan kolmannessa kohtaamisessa hukkaamaa mahdollisuutta napata vierasvoitto.

– Kolmas peli täällä oli sellainen, että se piti ottaa. Olimme pelissä edellä, Miettinen sadatteli.

Kotiedun turvin jatkoon edennyt Pelicans sai KalPa-käskijältä tunnustusta.

– Jos ei pysty vieraissa yhtään ottelua voittamaan, niin oikea joukkue menee jatkoon ja siitä isot onnittelut Pelicansille. He pelaavat hyvää jääkiekkoa.

Heikoin avauserä pahimpaan paikkaan

Miettinen koki KalPan olleen monessa kohdin pelin päällä ja päässeen hyvin lähelle parastaan ottelusarjan aikana. Viimeisen kamppailun ulospuhallus kismitti päävalmentajaa.

– Harmittaa, että tämä viimeinen peli meni ohi. Tämä oli huono suoritus meiltä.

Etenkin ratkaisevan ottelun alku oli KalPalta heikko. Vahvoja ensimmäisiä eriä aiemmissa kamppailuissa esittänyt kuopiolaisryhmä jäi tiistaina pahasti kotijoukkueen jalkoihin.

Miettinen ei tiennyt tarkkaan, mistä joukkueen tahmea alku johtui, mutta otti osan heikosta valmistautumisesta omaan piikkiinsä.

– Jollakin tavalla lataus meni yli. Minä tietysti kannan siitä viime kädessä vastuun. Sitä oli vaikea aistia aamulla. Katsoin, että kaikki oli hyvin.

– Olemme olleet erittäin vahva joukkue aloittamaan otteluita. Nyt jostain syystä latautuminen meni yli ja se teki meistä jäykkiä ja luistelimme meille epätyypillisen huonosti. Mutta se on inhimillistä, KalPa-päävalmentaja totesi.

Miettisen mukaan KalPa ei ollut ratkaisevassa ottelussa henkisesti vahvimmillaan.

– Tämä on kovaa ammattilaisurheilua. Kun on kova paikka, pitää pystyä olemaan henkisesti parhaimmillaan ja tänään me emme pystyneet.

Itsekin vastaavassa tilanteessa pelaajana ollut Miettinen oli peräänkuuluttanut ratkaisevan seitsemännen ottelun alla joukkueeltaan samaa asiaa kuin aina ennenkin – pelirohkeutta.

– Kyllä me rohkeuden perässä olemme olleet koko kauden. Jos emme uskalla pelata meidän näköistämme kiekkoa, luistella, painostaa, ja olla rohkeita kiekolla, niin jotain jää vajaaksi. Emme onnistuneet siinä tänään, kuopiolaisseuran luotsi kertoi.

Ajanjakso päävalmentajana vei KalPaa seurana eteenpäin

Puolivälierätappio Pelicansille tiesi samalla Miettisen päävalmentajapestin päättymistä KalPan peräsimessä. Keväästä 2019 seuran päävalmentajana toiminut Miettinen kokee ajanjaksonsa olleen monessa mielessä onnistunut, vaikka mestaruus jäi haaveeksi.

– Minulla on ollut tässä hyvä toimintaympäristö tehdä. Organisaatio on kehittynyt valtavin askelin minun aikanani ja koen, että olen ollut iso palanen siinä. Jätän KalPan hyvään tilaan, se on selvä. Sillä tulee olemaan hyvä jatkumo ensi vuodeksi.

– Olen ylpeä siitä, miten olen pystynyt viemään pelaajia eteenpäin. Nyt oli sellainen tunne, että oli aito halu ja mahdollisuus tavoitella sitä suurinta, mutta nyt emme pystyneet parempaan. Miettinen kertasi aikaansa KalPan penkin takana.

» Lähetä palautetta toimitukselle