Aapeli Räsäsellä oli tiukka mielipide puhuttavasta tilanteesta – ”Aika selvä hylky, etenkin konteksti huomioiden”

LIIGA / Haastattelu
Tappara-kasvatti Aapeli Räsänen pääsi iskemään voittomaaliksi jääneen osuman kolmannessa erässä.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja KalPa jatkoivat tasaisten vääntöjen sarjaa myös tiistai-iltana Tampereella. Lopulta kuopiolaisten sankariksi nousi entistä kasvattajaseuraansa vastaan voittomaalin tehnyt Aapeli Räsänen. Ottelun loppuhetkien tilanne puhutti, mutta Räsäsellä oli asiaan selvä mielipide.

KalPa onnistui kaventamaan ottelusarjan Tapparaa vastaan tiistai-iltana Tampereella. Voittomaaliksi jääneen osuman viimeisteli Tappara-kasvatti Aapeli Räsänen.

– Tiukkaa peliä oli tänään, kuten muissakin otteluissa. Ei ole yllättävää, että ottelussa on kova vauhti ja kova kamppailuvaade, kun vastakkain on kaksi hyvää joukkuetta.

– Nämä ovat kaikki olleet pienten marginaalien pelejä, eikä ole syytä epäillä etteikö sarja jatkuisi tällaisena loppuun saakka, Räsänen kertasi taiston tauottua.

Tappara aloitti ottelun vahvasti, mutta KalPa pääsi ottelun edetessä paremmin peliin kiinni. 

Henkisellä tasolla pystyimme kääntämään toisessa erässä ottelun momentumin puolellemme.

– Henkisellä tasolla pystyimme kääntämään toisessa erässä ottelun momentumin puolellemme. Siinä nelosketjun yksi hyvä vaihto käänsi pelin ja saimme siitä tasoitusmaalin. Maalit sitten lopulta ohjaavat pitkälti pelin kuvaa.

Räsäsen mukaan ottelun merkitys näkyi otteissa, mutta lopulta KalPa pystyi pitämään paremmin kaikki narut käsissään.

– Jääkiekko on pitkälti taistelua rytmistä ja siitä, kumpi osapuoli pääsee pitämään ottelun naruja käsissään. Olimme tässä asiassa aika ajoin alakynnessä, mutta saimme pelin käännettyä, Räsänen kehui.

Ottelu oli kuopiolaisille siinäkin mielessä erittäin tärkeä, sillä 2–1-tilanteesta on aivan erilaista lähteä taistelemaan kuin 3–0-tilanteesta. Takana oli myös ottelu, jossa KalPa oli menettänyt viimeisessä erässä kolmen maalin johtoasemansa.

– Kävimme lauantain ottelun jälkeen läpi sitä, että pystymme kyllä viemään peliä ja tekemään maaleja. Totesimme rehellisesti, että teimme virheitä kolmannessa erässä. Joskus kiekko kuitenkin pomppii eri tavalla kuin pallo. Pallon pomppuja on helpompi lukea.

Joukkue myös kokoontui yhteen myös muunlaisen tekemisen parissa.

– Sunnuntaina söimme ja lätkimme korttia. Kun tulimme tähän otteluun, tiesimme, että olemme valmiina.

"Mielestäni se oli aika selvä tilanne"

Räsänen nousi itse KalPan sankariksi kolmannessa erässä iskettyään 2–1-voittomaalin ylivoimalla ajassa 45.38. Kiitoksen osumasta hyökkääjä antaa kollegalleen.

– Siinä oli vähän aloitushässäkkää, ja kolmannella yrittämällä saimme pelin käyntiin. Pääsin hieman häiritsemään pakin purkua, mistä tilanne sitten lähti.

Rissanen (Jaakko) hämäsi sitten kaikkia kaukalossa olleita ja varmaan kaikkia katsojiakin, kun hän laittoi takatolpalle syötön ja pääsin puttaamaan kiekon tyhjään rysään. Kiitokset lähtevät siis sinne suuntaan, Räsänen nauroi.

Tappara löi vielä kovaa päälle kolmannessa erässä, mutta peliä häiritsivät harhasyötöt ja kuopiolaisten tiivis puolustaminen. Veli-Matti Savinainen sai vielä kiekon Stefanos Lekkasin taakse, kun peliaikaa oli jäljellä 3,3 sekuntia, mutta osuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen.

Jokainen tietää ja muistaa kyllä sen, mitä tapahtui edellisessä pelissä.

Myös Tapparan ensimmäistä osumaa tarkasteltiin videolta mahdollisen potkun varalta, mutta Oiva Keskinen sai pitää osumansa. Videoiden kelailut herättivät paljon keskustelua, mutta etenkin hylättyyn osumaan Räsäsellä oli selvä mielipide.

– Mielestäni se oli aika selvä tilanne eli aika selvä hylky, etenkin konteksti huomioiden. Jokainen tietää ja muistaa kyllä sen, mitä tapahtui edellisessä pelissä.

Jatkokysymykseen kontekstista ja Kuopiossa KalPan hylätystä maalista Räsänen ei halunnut ottaa kantaa.

– En ota siihen edelliseen hylättyyn maaliin kantaa, mutta jos tämä maali olisi hyväksytty, niin tilanne ja fiilikset olisivat aivan erilaiset.

Sarja jatkuu Kuopiossa perjantaina. Edessä on jälleen tiukka ottelu, josta ei tunnetta tule puuttumaan.

– Kuopiossa on aina hieno meininki, ja koko Kuopio on meidän takanamme. Hienoa päästä jälleen kotiyleisön eteen. Kova ottelu on silloinkin edessä, Räsänen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle