Ruotsi-kiekon kuuma nimi Emil Bemström: Olen täällä osoittamassa, että olen MM-kisapaikan arvoinen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Emil Bemström oli Juniorkronarnan paras pistemies U20-kisoissa vuodenvaihteessa.

Ruotsalainen kiekkomedia kohisee tällä hetkellä kahdesta pelaajasta. Toinen on Vancouver Canucksissa hurjaa tulokaskautta pelaava Elias Pettersson. Hänen lisäkseen valokeila ylettyy Djurgårdenin 19-vuotiaaseen hyökkääjään Emil Bemströmiin.

Bemström on monipuolinen rightin puolen pelaaja, joka pystyy pelaamaan niin keskushyökkääjänä kuin laidassa. SHL:n maalivahdit ovat tällä kaudella joutuneet kerta toisensa jälkeen toteamaan kuinka nopeasti ja tarkasti hänen laukauksensa oikein lähtee. Djurgårdenin maalitykki on ennen Tukholman turnausta tehnyt yhteensä 18 maalia ja on tuolla maalimäärällä SHL:n johtava maalintekijä. Tuon piikkipaikan pitämisen arvostusta lisää se, että Bemström missasi sarjapelejä, kun oli mukana U20-kisoissa Kanadassa. Siellä hän teki neljä maalia ja syötti kaksi, ollen Juniorkronornan paras pistemies.

Emil Bemström tulee todellisesta kiekkoperheestä. Hänen isänsä Jörgen Bemström pelasi pitkän, yli 500 pääsarjaottelua kestäneen uran. Jörgenin nuorempi veli Stefan Bemström pelasi ottelumäärissä mitaten lähes yhtä mittavan uran. Lisäksi Emilin pikkuveli Linus Bemström pelaa Södertäljen A-nuorissa.

Columbus Blue Jacketsin kesän 2017 4. kierroksen varausta odottaa iso virstanpylväs tänä iltana, kun hän pelaa ensimmäisen aikuisten maaottelunsa. Tukholman Hovetissa käytävässä kamppailussa vastaan asettuu Tšekki. Bemström oli ottelun alla todella innoissaan tulevasta.

— Tästä tulee taatusti unohtumaton ilta! Todella kiva laittaa ensimmäistä kertaa Tre Kronorin paita päälle tällä tasolla ja vielä tutussa paikassa, Bemström hehkuttaa ja viittaa Djurgårdenin kotihallissa pelattavaan otteluun.

Ruotsissa Emil Bemströmiä on alettu vertaamaan Elias Petterssoniin kiihtyvällä tahdilla. Jos katsoo pelkkiä maalimääriä, niin tämä vertaaminen on myös perusteltua. Bemström on enää kuuden maalin päässä Elias Petterssonin viime kauden maalimäärästä SHL:ssä. Bemström on tällä hetkellä kaikkien aikojen kahdeksanneksi paras alle 20-vuotias maalintekijä Ruotsin pääsarjassa. Seuraavan osuma nostaa hänet erään Daniel Sedinin rinnalle tässä tilastossa.

Bemström itse ei kuitenkaan halua vielä puhua NHL:stä tässä vaiheessa.

— Keskityn nyt tähän kauteen ja katsotaan sitten kesällä tilannetta uudelleen. Tavoitteeni ovat Djurgårdenissa ja maajoukkueessa. Olen täällä osoittamassa, että olen MM-kisapaikan arvoinen. Haluan ehdottomasti olla Slovakiaan lähtevässä joukkueessa mukana, Bemström kertoo päättäväisenä.

Seurajoukkueessaan Emil Bemström on tärkeä palanen erityisesti ylivoimalla. Torstaina Tre Kronorin harjoitussessio Hovetissa päättyi ylivoimaharjoitteeseen, jossa juurikin Bemström laittoi kiekon pariin otteeseen verkkoon b-pisteen kaarelta. Lienee siis odotettavaa, että Bemström hyppää tänään kaukaloon, jos ja kun Tšekki joutuu jossain vaiheessa vajaamiehiseksi.

— Kyllä näin on vähän puhuttu, että saadaan ketjun kanssa ainakin mahdollisuus näyttää mitä osataan. Hienoa, että saamme vastuuta ja voimme omalta osaltamme auttaa joukkuetta voittamaan, Bemström päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle