Naisleijonien ensikertalainen Nella Berg ei hätkähtänyt Ruotsi-ottelun vauhtia: "Ei siinä kauheasti eroa ollut"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Nella Berg pelasi vielä viime talvena Tyttöleijonissa.

Suomen naisten maajoukkue pelaa parhaillaan Vierumäellä ja Lahdessa kolmen maan turnausta, jossa Naisleijonat kohtaa kahdesti lajin eurooppalaisiin kärkimaihin lukeutuvat Ruotsin ja Tšekin. Tähän mennessä kaksi ottelua pelanneessa ja niistä kaksi voittoa napanneessa Naisleijonaryhmässä on tuttujen nimien lisäksi muutamia ensikertalaisia.

Yksi heistä on Tyttöleijonissa toissa vuonna MM-pronssia juhlinut puolustaja Nella Berg, 18. Suomen keskiviikkoisessa 2–0-voitossa Ruotsista seitsemäntenä puolustajana pelannut Berg oli otettu päästyään tekemään ensipiirtonsa jäällä naisten maajoukkueessa.

– Totta kai se tuntui hyvältä. Aluksi vähän jännitti. On suuri kunnia päästä tänne kokeilemaan, miten peli sujuu.

Suomen ja Ruotsin välisestä kamppailusta ei vauhtia puuttunut. Suomi oli hallitsevampi osapuoli vieden peliä, mutta maalit olivat tiukassa. Ottelun tempo ei hätkähdyttänyt naisleijonadebytanttia.

– Aika samanlaista kuin poikien kanssa ja Naisten Liigassa kovempia joukkueita vastaan. Ei siinä kauheasti eroa ollut, mutta totta kai se oli kovempaa, poikien U16 Mestistä viime kaudella pääosin pelannut Berg veisteli.

"On suuri kunnia päästä tänne kokeilemaan, miten peli sujuu."

Valmennus oli ohjeistanut nuorukaista olemaan jatkuvasti valppaana ja liikuttamaan kiekkoa nopeasti peliä avatessa.

– Lähteä avaamaan kiekolla nopeasti peliä ja olla koko ajan valmiina, Berg toisti valmennuksen neuvoneen häntä.

Jo kuudella kaudella Naisten Liigaa TPS:n riveissä pelaamaan päässyt Berg yrittää ansaita paikkansa Naisleijonissa omilla vahvuuksillaan. Rymättylässä syntynyt toisen polven jääkiekkoilija pyrkii tuomaan maajoukkueeseen isänsä (Aki-Petteri Bergin) tavoin varmoja otteita, fyysisyyttä ja pelinlukutaitoa.

– Koetan tuoda omaa varmaa peliä tähän joukkueeseen. Mielestäni minulla on hyvä pelinlukutaito ja olen fyysinen.

Ensimmäiset minuuttinsa Naisleijonissa Ruotsia vastaan kirjauttanut Berg tiedostaa jo, mitä osa-alueita hänen pitäisi pelissään kehittää vastuunsa kasvattamiseksi ja paikkansa vakiinnuttamiseksi.

– Ainakin kiekollista pelaamista ja lisää rohkeutta, puolustaja tuumii.

» Lähetä palautetta toimitukselle