Sanni Ahola valittiin tähdistökentälliseen – Laila Edwards MM-turnauksen arvokkain pelaaja

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sanni Ahola oli yksi joukkueen avainpelaajista etenkin pronssiottelussa.
Naisten MM-turnauksen finaalijoukkueiden pelaajat rohmusivat suurimman osan palkinnoista, mutta Naisleijonien maalivahti Sanni Ahola nimettiin median valitsemaan tähdistökentälliseen.

Naisten MM-turnaus saatiin päätökseensä Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä, kun Kanada vei tiukan loppuottelun Yhdysvaltoja vastaan nimiinsä jatkoajan jälkeen maalein 6–5.

Finaalijoukkueiden pelaajat rohmusivat luonnollisesti suurimman osan turnauspalkinnoista, mutta myös Suomen veräjänvartija Sanni Ahola huomioitiin, kun media äänesti hänet turnauksen tähdistökentälliseen. Ahola oli yksi joukkueen avainhahmoista etenkin pronssipelissä, jossa hän torjui Tšekin vaaralliset laukaukset jatkoajalla. Koko turnauksen osalta torjuntaprosentti oli 91,35.

Aholan lisäksi tähdistökenttään valittiin puolustajat Renata Fast ja Caroline Harvey sekä hyökkääjät Alex Carpenter, Laila Edwards ja Natálie Mlýnková.

Edwards valittiin myös turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän iski turnauksessa tehot 6+2 ja oli näin ollen pistepörssin viides. Hän nousi kuitenkin esiin tärkeimmillä hetkillä, sillä Suomea vastaan välierässä Edwards paukutti hattutempun ja finaaliottelussakin ensimmäinen tasoitusmaali syntyi hänen lavastaan.

Turnauksen parhaaksi maalivahdiksi valittiin Saksan Sandra Abstreiter, jonka torjuntaprosentti oli turnauksen paras, 95,04. Parhaan puolustajan tittelin sai kanadalainen Fast ja yhdysvaltalaishyökkääjä Carpenter valittiin parhaaksi hyökkääjäksi. Pistepörssin kärkisijat menivät yhdysvaltalaisille, sillä peräti seitsemän tehokkainta pelaajaa tuli hopeajoukkueen riveistä. Heistä Carpenter, Hilary Knight ja Harvey iskivät täyteen kymmenen pistettä.

MM-turnaus pelataan ensi vuonna ensimmäistä kertaa Tšekissä České Budějovicessa. Suomi pelaa tutussa A-lohkossa yhdessä Yhdysvaltojen, Kanadan, Tšekin ja Sveitsin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle