Sanni Ahola nautti kiekkosateesta myrskyisistä lukemista huolimatta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sanni Ahola torjui välierässä hurjan määrän kiekkoja.
Vaikka Suomi kokikin suurinumeroisen tappion Yhdysvalloille naisten MM-välierässä, pelasi maalivahti Sanni Ahola kuitenkin huippuottelun ja esitti monta isoa torjuntaa. Veskari nautti kiekkosateesta ja sen tuomasta tunteesta.

Sanni Ahola torjui Naisleijonien 0−5-tappioon päättyneessä välieräottelussa Yhdysvaltoja vastaan mojovat 50 kertaa. Joukkoon mahtui lukuisia huippupelastuksia, joista ei kuka tahansa veskari olisi selvinnyt. St. Cloudin yliopistojoukkueen torjuja piti Suomen pelissä mukana.

− Oli aika kiire ja töitä tuli koko pelin ajan. Yritin nauttia joka sekunnista, Ahola tuumi tuoreeltaan välierän jälkeen.

Suomalaiskassarin otteita seuratessa näytti siltä, kuin hän sukeltelisi kiekkoja kiinni todellisessa hurmiossa. Akrobaattisetkin venytykset vaikuttivat vaivattomilta. Torjuntatöiden keskellä ei ehdi ajatellakaan mitään ylimääräistä.

− Mielessä ei oikein pyöri mitään, ja yritänkin mennä niin sanotusti flow'lla. Nautin, kun kovissa peleissä tulee paljon hommia, Ahola kertoi suhtautumisestaan kiekkosateeseen.

Naisleijonat pelaa MM-kisojen pronssimitaleista Suomen aikaa sunnuntai-iltana kello 20. Palautumisaikaa välierän jälkeen on siis reilusti alle vuorokausi. Sinivalkoisilla on mahdollisuus palata mitalikantaan muutaman vuoden tauon jälkeen.

Tärkeä ottelu tai tuima aikataulu eivät aiheuta erityiskuvioita joukkueen tekemiseen.

− Aika samanlainen (valmistautuminen) kuin kaikkiin muihinkin peleihin. Hyvät kehonhuollot, ravinto ja lepo. Keskittyminen huomiseen, niin hyvä tulee, Ahola tiesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle