Uransa muutoskohdassa oleva Jenniina Nylund odottaa SDHL:n kovia pelejä

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jenniina Nylundia odottavat seuratasolla uudet haasteet.

24-vuotias Jenniina Nylund kokee henkilökohtaisessa elämässään ison muutoksen, sillä hän jätti viime kauden päätteeksi Yhdysvaltojen yliopistosarjakaukalot taakseen. Nylund valmistui St. Cloudin yliopistosta ja ensi kaudeksi tie vie Ruotsin naisten pääsarjaan SDHL:ään Brynäsin joukkueeseen viiden opiskeluntäyteisen vuoden jälkeen.

− Aika uuden edessä olen. Uusi maa, uusi joukkue ja uusi kieli. Varmaan arki jonkin verran tulee muuttumaan. On kuitenkin kiva, että saan keskittyä vain jääkiekkoon eikä ole koulua rinnalla, Nylund muistuttaa.

Nylund kasvoi naisleijonaksi juuri yliopistovuosinaan. Paluu Eurooppaan tuo mukanaan omat muutoksensa paitsi siviilielämään, myös jääkiekkokaukaloon.

− Pelit tulevat varmaan olemaan vähän erilaisia ja fyysisempiä, koska SDHL:ssä saa taklata. Iso kaukalo muuttaa myös paljon peliä. Peli tulee olemaan erityyppistä kuin Pohjois-Amerikassa.

− Fyysisyys on yksi isoimmista jutuista, joita joutuu tai pääsee muuttamaan. Varmasti pystyn sen myötä pelaamaan myös maajoukkueessa fyysisemmin. Sitä tarvitaan varsinkin Kanadaa ja Yhdysvaltoja vastaan, Nylund tietää.

Ruotsin naisten pääsarjaa pidetään yhtenä Euroopan, ellei koko maailman parhaista jääkiekkosarjoista naisille. Myös moni Naisleijonien kärkipelaaja kiekkoilee länsinaapurissa.

Nylund näkee, että SDHL:n pelityyli valmistaa suomalaisia haastamaan naisten jääkiekon mahtimaat Yhdysvallat ja Kanadan.

− SDHL:ssä pääsee pelaamaan kovia pelejä ja siellä on paljon meidänkin maajoukkueesta pelaajia sekä muiden eurooppalaisten maiden maajoukkuepelaajia. Myös yhdysvaltalaisia ja kanadalaisia tulee sinne jonkin verran. Kovien pelien kautta pääsen viemään omaa peliä eteenpäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle