Taklaaminen tuo SDHL:ään siirtyvälle Emmi Rakkolaiselle uusia mielekkäitä haasteita

MAAJOUKKUE, Muut Sarjat / Haastattelu
Emmi Rakkolainen on mukana Naisleijonissa jo viidettä vuotta. Kuva vuodelta 2022.
Kiekko-Espoossa ja sen edeltäjässä Bluesissa Naisten Liigaa tehokkaasti tahkonnut Emmi Rakkolainen on uuden edessä jättäessään kotimaan kaukalot taakseen. SDHL:ää HV 71:n riveissä valloittamaan lähtevä maajoukkuepelaaja ei tiedä vielä tulevaa rooliaan, mutta suomalaisten määrä joukkueessa ilahduttaa.

Naisleijonien rinkiin jo useamman vuoden kuulunutta hyökkääjä Emmi Rakkolaista, 27, odottavat syksyllä uudet haasteet tämän suunnatessa kovatasoiseen Ruotsin naisten pääsarjaan, SDHL:ään. Jönköpingin kiekkoylpeydessä, HV 71:ssä, tulevan kauden kiekkoileva Rakkolainen on ehtinyt jo tutustua uuteen kotikaupunkiinsa sekä joukkuetovereihinsa.

– Olen asustellut siellä jo parisen viikkoa ja sopeutunut hyvin arkeen sekä päässyt joukkueeseen mukaan. Olen todella innoissani tästä uudesta mahdollisuudesta, jonka sain.

Suomalaisista HV 71:ssä pelaavat jo ennestään maajoukkueen ketjukaveri Kiira Yrjänen, Suvi Käyhkö sekä jönköpingiläisseuran kapteenina toista kauttaan aloittava Sanni Hakala. Rakkolaisen ohella toisena uutena suomalaisena joukkueeseen liittyy viime kausien joukkuekaveri Kiekko-Espoosta, Anni Montonen.

Keskushyökkääjä myöntää jutelleensa maannaistensa kanssa ennen päätöstään siirtyä ruotsalaisseuraan. Vahva suomalaisedustus kaupungin jääkiekkojoukkueissa saa muutenkin Rakkolaiselta peukkua.

– Olen puhunut ja kuullut paljon hyvää HV 71:stä. Siellä on pelannut suomalaisia pitkään. Ja se oli varmasti yksi asia, joka vaikutti päätökseeni. Kiva, että meillä on tällainen niin sanottu "Suomi-mafia" siellä niin miehissä kuin naisissa.

"Ihan varmasti se on uusi haaste omaan peliinikin."

Uuden ympäristön ja sarjan ohella totuteltavaa tulee riittämään myös säännöissä. SDHL:ssä viime kaudella aloitettu kokeilu, joka salli taklaamisen, nimittäin jatkuu tulevan sesongin.

176 senttiä pitkä Rakkolainen ei fyysistä peliä kavahda. Muutoksia omaan pelaamiseen taklaaminen tulee kuitenkin osaltaan edellyttämään.

– Tykkään kyllä pelata kovaa. Ihan varmasti se on uusi haaste omaan peliinikin. Pitää olla tarkkana, pitää pää ylhäällä ja liikuttaa kiekkoa nopeasti.

– Ihan varmasti tulee alkukaudesta olemaan sellainen asia, johon joutuu ehkä vähän kiinnittämään huomiota. Mutta luulen, että siihen pääsee ihan hyvin mukaan, Rakkolainen tuumii.

Tulevasta roolistaan uudessa joukkueessa helsinkiläissyntyisellä Kojoottien kasvatilla ei ole vielä tietoa.

– Ei ole vielä tähän mennessä lyöty mitään lukkoon. Meillä on ollut yksi harjoitusottelu, niin ketjuja ei ole vielä lyöty lukkoon, Rakkolainen kertoo.

SDHL:ää valloittamaan lähtevän hyökkääjän tavoitteena on ottaa tulevalla kaudella askelia eteenpäin pelaajana sekä omalla tekemisellään auttaa joukkuettaan menestymään.

– Toki henkilökohtaisesti haluan kehittyä ja tuoda joukkueen pelaamisen oman mausteeni tietyllä tavalla: pystyn auttamaan voittamisessa ja tuomaan sitkeyttä ja periksiantamattomuutta ainakin, Kiekko-Espoota viime kaudella kipparoinut Rakkolainen listaa.

SDHL-kausi käynnistyy 24. syyskuuta. Kotimaisen Naisten Liigan ensimmäiset ottelut pelataan vastaavasti 9. syyskuuta.

» Lähetä palautetta toimitukselle