Naisleijoniin tietään raivaava Pauliina Salonen harmitteli Suomen puolustuspelaamisen pehmeyttä Tšekki-ottelussa

MAAJOUKKUE, Naisten Liiga / Haastattelu
Pauliina Salonen pelasi vielä viime talvena Tyttöleijonissa.
Suomen ja Tšekin toinen kohtaaminen Vierumäellä ja Lahdessa pelattavassa naismaajoukkueiden kolmen maan turnauksessa tarjosi jälleen paljon maaleja. Tšekki vei perjantaisen kamppailun nimiinsä selvästi luvuin 6–2. Pauliina Salosen mukaan ratkaisevaksi eroksi muodostui oman maalin edustan puolustaminen.

Suomi ja Tšekki iskivät toistamiseen yhteen Vierumäellä ja Lahdessa pelattavassa naismaajoukkueiden kolmen maan turnauksessa. Perjantaina Lahden Isku Areenassa käyty kamppailu oli molemmille joukkueille turnauksen kolmas.

Naisleijonat oli voittanut ensimmäiset kaksi otteluaan niukasti. Tiistaisessa kohtaamisessa Tšekkiä vastaan Suomi oli parempi maalein 5–4 ja keskiviikkona kaatui Ruotsi luvuin 2–0.

Revanssia hakenut Tšekki jatkoi maalitehtailuaan turnauksessa ja sai kaipaamansa peittoamalla Naisleijonat perjantaina selvin 6–2-lukemin.

Naisten maajoukkueen uusiin kasvoihin lukeutuva hyökkääjä Pauliina Salonen, 18, ei turhia kierrellyt tappion jälkeen. Syy heikkoon esitykseen oli yksiselitteinen.

– Kovuus maalin edessä. Aika moni maali tuli riparista. Pitäisi saada mailoja pois. Siinä on koko muukin kentällinen tekemässä hommia kuin pelkkä maalivahti, nuori hyökkääjä kiteytti.

"On ollut henkilökohtaisesti vähän sellaista hakemista, kun on kova vauhti."

TPS:stä täksi kaudeksi HIFK:hon siirtynyt Salonen aloitti kolmen maan turnauksen nelosketjussa. Ruotsia vastaan turkulainen tippui ylimääräisen hyökkääjän rooliin, mutta palasi perjantaina takaisin pelaaviin kentällisiin viilettäen jälleen Suomen nelosketjun laidalla.

Tähänastisiin suorituksiinsa turnauksessa Salonen ei ole täysin tyytyväinen. Alle 18-vuotiaiden maaotteluihin verrattuna kovempi vauhti on aiheuttanut nuorukaiselle pienoisia haasteita.

– On ollut henkilökohtaisesti vähän sellaista hakemista, kun on kova vauhti. Nyt kun olen hypännyt tähän naisten mukaan ja päässyt tänne leirille, niin kyllä se vauhti on kovempaa kuin 18-vuotiaissa. On pitänyt vähän totutella siihen.

– Mutta koko ajan menen eteenpäin. Tänään oli jo helpompi pelata kuin ensimmäisessä pelissä. Kyllä tämä tästä, Salonen huokaisi helpottuneena.

"Tavoitteenani on pysyä tässä nipussa"

Kolmannet ja samalla viimeiset alle 18-vuotiaiden MM-kisansa Tyttöleijonissa alkuvuodesta pelannut Salonen pääsi jo viime keväänä tekemään debyyttinsä naisten maajoukkueessa. Yritteliäs ja energinen hyökkääjä on mielissään noustuaan heti Tyttöleijonavuosien perään naisten maajoukkueeseen.

– Ollut kyllä todella siistiä, että olen saanut mahdollisuuden tänne, kun ura 18-vuotiaissa loppui. Yritän tehdä parhaani joka leirillä, Salonen kiittelee.

Hyppy Tyttöleijonista Naisleijoniin on pelaajan mukaan ollut melkoinen. Erot tasojen välillä ovat huomattavia, mutta eivät ylitsepääsemättömiä.

– Eron huomaa todella selkeästi. Veikkaan, että kyllä siihen alkaa tottumaan, kunhan pitää pään mukana, eikä lannistu liikaa, turkulaissyntyinen peluri toteaa toiveikkaana.

Salosen tavoitteena on vakiinnuttaa paikkansa naisten maajoukkueessa. Sen eteen nuorukainen on valmis tekemään kärsivällisesti töitä.

– Parhaani yritän, että pystyn rimpuilemaan tuossa remmissä mukana. Olen tietenkin vielä nuori ja minulla on monta vuotta edessäni. Jos tulee valintoja tai ei tule, niin se on ihan ymmärrettävää. Mutta tavoitteenani on pysyä tässä nipussa, Salonen summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle