Miska Siikonen on onnellinen kiekkoillessaan jälleen: "Olen joutunut menemään koko syksyn päivä ja viikko kerrallaan"

LIIGA / Haastattelu
Miska Siikonen pelasi viime kaudella vain 11 Liiga-ottelua.
KooKoon Miska Siikosen mukaan joukkueen erikoistilannepelaaminen on ollut haasteellista koko kauden. Kahden ottelun tappioputki pitää hyökkääjän mukaan saada heti poikki, jotteivät pudotuspelit jää haaveeksi.

Lauantain Mustaoranssi-ottelu Kouvolassa päättyi Ilveksen voittoon maalein 0–4. Kotijoukkueen avainpelaajiin lukeutuva Miska Siikonen ei turhia selitellyt ottelun päätyttyä.

– Olimme kyllä rehellisesti aika jaloissa. Ei ollut kyllä palaa tänään. Tulos kertoo aika paljon.

Selvänumeroisesta tappiosta huolimatta KooKoo vei ottelun laukaukset nimiinsä 41–40, mutta maalia kohti näistä meni vain puolet ja maaliin ei yksikään. Siikonen korosti, kuinka hyvän sektorin laukaukset puuttuivat isänniltä käytännössä kokonaan.

– Vähän ulkopuolelta jouduimme ampumaan. Ilves puolusti aika hyvin maalin edustaa ja emme oikein päässeet sinne. Hyvät maalipaikat menivät varmaan aika puhtaasti Ilvekselle.

Lauantai-illan ottelu oli muutenkin pelinkuvaltaan valitettavan tuttu.

– Tämän kauden teema on ollut vähän joka pelissä Ilvestä vastaan, että olemme olleet potkun perässä, Siikonen harmitteli.

Heikko erikoistilannepelaaminen murheenkryyninä

Isäntien iltaa kuormittivat lukuisat jäähyt, joita sille tuomittiin kamppailussa yhteensä 33 minuuttia. Liigan toiseksi heikointa alivoimaa tähän mennessä esittänyt KooKoo teki homman itselleen vaikeaksi ja kerjäsi niin sanotusti verta nenästään jäähyilyllään, etenkin kun vastassa oli sarjan paras ylivoimajoukkue Ilves.

Koko kauden sakannut alivoima päästi yhden takaiskumaalin viidellä alivoimalla ottelussa Ilvestä vastaan. Alivoiman luottomies Siikonen analysoi joukkueensa haasteita vajaalukuisena pelaamisessa ja kehnoa tilastoa seuraavasti.

– Alkukaudesta tuli paljon sellaisia yksittäisiä oh hoh -tilanteita: aika monta omaa maalia pomppujen kautta ja sellaisten yksittäisten tilanteiden kautta. Toki tämä iso kaukalo vaikuttaa siihen, että sitä on vähän erilaista pelata ylivoimaa vastaan. Mutta on se yleiskuvassa ollut parempaa.

– Mutta kun noin paljon otamme jäähyjä, sieltä jostain tulee niitä maaleja. Vähän huono homma sillä tavalla. Se on ollut vähän koko kauden sellaista jaakobinpainia alivoiman kanssa ja myös ylivoimankin, keskushyökkääjä toteaa joukkueensa erikoistilannepelaamisesta.

Paluu täysipainoiseen kiekkoilijan elämään

Viime kaudella vaikeasta ylirasituksesta kärsinyt ja sen vuoksi käytännössä koko kauden sivussa ollut KooKoo-peluri on pelannut tällä kaudella joukkueensa kaikki ottelut.

– Se on toki tosi posiitivista, että olen pystynyt pelaamaan kaikki ottelut. Syksyllä ehkä välillä oli vähän liiankin kovaa kuormaa, ettei kroppa ihan tottunut siihen ja sitten kesti taas palautua. Tuossa joulukuussa oli aika kova tahti, mutta tammikuun alussa on alkanut kroppa tuntua ihan hyvältä. Nyt alkaa pikkuhiljaa tuntua, että pääsee kuntoon, Siikonen huokaa helpottuneena.

– Toki se nyt näkyy vielä tässä kaudessa. Oli niin lyhyt kesä ja niin pitkä tauko, että se on vähän kiinni kirimistä sitten kauden aikana.

– Mutta mennään nyt niillä, mitä on ja koitetaan saada ehjä runkosarja. Se olisi siisti juttu. Ja sitten ehjä kesä tuohon alle, niin pääsee takaisin hyvään omaan tasoon tuo kroppa.

Pelaaja pystyi aloittamaan täysipainoisen harjoittelun vasta heinäkuussa. Tätä ennen hän oli ehtinyt jo harjoitella muilla tavoin, mutta kesäkuussa sairastettu korona toi takapakkia.

– Se oli varmaan heinäkuun puolessavälissä, kun pääsin takaisin jäälle. Ensimmäiset padelit sun muut pelasin vasta toukokuussa. Sitten tuli vielä korona kesäkuussa siihen väliin.

– Heinäkuussa oli vähän pakko lähteä kovempaakin, jotta kroppa pystyisi elokuussa adaptoitumaan tähän hommaan.

Vajaaksi jäänyt harjoituskausi sekä ylirasituksesta toipuminen ovat asettaneet Siikosen kohdalla omat haasteensa tälle kaudelle. Pelaaja itse on kuitenkin iloinen siitä, että hän pystyy taas harjoittamaan ammattiaan, vaikka keho ei ole vielä palautunut täysin entiselleen.

– Olen joutunut menemään koko syksyn päivä ja viikko kerrallaan, mutta nyt olen todella tyytyväinen ja onnellinen siitä, että pystyn joka päivä treenaamaan ja pelaamaan. Toki palautuminen vie välillä vielä vähän ekstra enemmän aikaa, mutta pitää olla vain kärsivällinen, Siikonen kertoo.

Pudotuspelihaave ei salli tappioputkia

Kun kaksi kolmasosaa runkosarjasta on takana, KooKoo on sarjataulukossa sijalla 12. ja taistelee viimeisistä pudotuspelipaikoista. Keskushyökkääjän mukaan pitkiä tappioputkia ei saa tulla ja joukkueesta pitää saada ulosmitattua kaikki, jotta kouvolalaisten kausi ei pääty runkosarjaan.

– Kyllähän nyt varsinkin kun vuosi vaihtui, niin jokainen ottelu on todella tärkeä ja yhtään tällaista tappioputkea ei voi ottaa. On pakko saada tämä putki heti poikki.

– Ei sillä tyylillä ole väliä, mutta kyllä meidän pitäisi pystyä vähän paremmin ja aktiivisemmin pelaamaan, niin että kaikki ovat mukana ja saamme kaikista parhaan irti. Silloin meillä on mahdollisuus sinne mennä. Ei voi jäädä vajaaksi, koska sitten se näkyy kyllä, Siikonen kiteyttää ytimekkäästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle