Leijonat meni kipsiin johtoasemassa, mutta pakka pysyi kasassa – Jukka Jalonen: "Onhan se aika ymmärrettävää"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leijonien henkistä kestävyyttä mitattiin välieräottelussa.

Jukka Jalonen valmensi Leijonat kolmatta kertaa perättäin arvoturnauksen loppuotteluun nyt käynnissä olevalla valmennuskaudellaan.

Helpolla olympiafinaalipaikka ei kuitenkaan tullut, mutta kuitenkin Jalosen Leijonille hyvin tyypilliseen tapaan tiukan puolustamisen kautta.

– Kova peli, ei tullut mitään yllätyksiä.

– Joukkue on erittäin sitoutunut ja hyökkää kohtuullisen viisaasti. Hyvä maalivahtipeli vielä taustalla, niin siinä se on aika pitkälti, Jalonen tuumasi.

Vahvaa joukkuepeliä tarvittiin myös ottelun voittomaaliksi jääneen osuman eteen. Sakari Mannisen tekemä maali avauserässä riitti tällä kertaa.

– Se maali syntyi hyvällä yhteistyöllä. Tietysti jonkun pitää laittaa se kiekko sisään, mutta paikan syntymisen tarvitaan aika monta pelaajaa.

– Tarvitsimme hyvän laukauksen ja kolme äijää maalin lähellä. Näitä juttuja pitää ylihuomennakin toteuttaa, Jalonen totesi.

Jännitys hiipi puseroon

Toisesta erästä alkaen Suomen pelaaminen passivoitui erikoisesti, ja Slovakia pääsi vyöryttämään useita pitkiä hyökkäyksiä. Jalonen kertoi, että jännitys isojen panosten pelissä iski Leijoniin.

– Tänään olimme johtoasemassa vähän kipsissä. Finaalissa on kuitenkin jo jotain saavutettuna, niin sen takia uskon pelimme olevan silloin rennompaa.

– Emme pelin alussa olleet jännittyneitä. Aika harva tässä joukkueessa on ollut pelaamassa olympiafinaalipaikasta, niin onhan se aika ymmärrettävää, Jalonen arveli.

"Olemme täällä kaikki pelit voittaneet, eikä se ole sattumaa."

Vajaan kahden vuorokauden päästä Jalonen pääsee ryhmänsä kanssa tavoittelemaan historiallista saavutusta.

Suomalaisen jääkiekon palkintokaapista ei vielä tässä vaiheessa löydy olympiakultaa.

– Olemme täällä kaikki pelit voittaneet, eikä se ole sattumaa. Yritetään vielä yhden kerran puristaa ja löytää ripaus rentoutta viimeiseen otteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle