Leijonat loppuotteluun! Sitkeä Slovakia kaatui välierässä

MAAJOUKKUE / Raportti
Leijonat pääsi lopulta juhlimaan loppuottelupaikkaa.

Slovakia tarjosi Leijonille tiukan vastuksen ja hallitsi ottelua ajoittain selkeästi. Etenkin ykkösketju Peter CehlárikMarek HrivíkJuraj Slafkovsky oli pelipäällä. Slovakia laukoi hanakasti heikommistakin paikoista, mutta tasaiseksi jäänyt laukaustilasto paljastaa sen, että monet näistä vedoista jäivät matkan varrelle. Maalit jäivät slovakeilta lopulta tekemättä, ja Sakari Mannisen avauserän osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

Mannisen maali avauserän kohokohtana

Ottelun alku ei juuri dramatiikkaa tarjonnut, vaan peli eteni tasaisesti päästä päähän. Slovakia laukoi hieman hanakammin, mutta aivan parhaasta maalintekosektorista vetoja ei Harri Säterin maalia kohti tullut. Leijonilta Hannes Björnisen nelosketju haki pari kertaa suoraviivaisempaa ratkaisua.

Ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla Slovakia onnistui saamaan hieman pidemmän pyörityksen leijonapäätyyn, mutta tämä ei vielä muuttanut lukemia tulostaululla.

Mannisen johtama ykkösketju sai vastaavasti pidemmän hallinnan aikaiseksi Slovakian päähän, ja lopulta sentteri pääsi itse tekemään Petteri Lindbohmin viivavedon paluukiekosta ottelun avausmaalin.

Erän viimeisellä minuutilla Marko Anttila pääsi Markus Granlundin kanssa kokeilemaan hyökkäystä kahdella yhtä vastaan. Tilanne johti lopulta ruuhkaan Patrik Rybárin maalilla, mutta slovakkiveskari sai kuitenkin hätiin tulleiden joukkuetovereidensa, kuten sääntöjen rajamailla Granlundin nurin repineen Martin Marinčinin avulla pidettyä maalinsa puhtaana tässä tilanteessa. Ottelun ensimmäinen rangaistus jäi kuitenkin odottamaan itseään.

Suomen ylivoimaa ja Slovakian hallintaa

Toinen erä alkoi vahvalla leijonapainostuksella useamman kentällisen voimin. Erän ensimmäinen huippupaikka osui kuitenkin Slovakialle, kun Hrivík pääsi nokikkain Säterin kanssa ja onnistui harhauttamaan leijonaveskarin, muttei lopulta saanut kiekkoa sivurautaa lähemmäs.

Kenttätapahtumat kääntyivät tämän jälkeen hetkeksi Slovakialle, ja etenkin Hrivíkin johtama ykkösketju viihtyi Suomen päädyssä pidemmän aikaa.

Ottelun ensimmäinen jäähy nähtiin hieman ennen erän puoliväliä Peter Čerešňákin kampitettua Anttilan. Pavol Regenda pahensi Slovakian tilannetta kampittamalla Mikko Lehtosen, ja Suomi pääsi kokeilemaan kahden miehen ylivoimaa reilun minuutin ajan. Tuloksena oli pyöritystä ja muutama laukaus, muttei maaleja.

Erän loppua kohti hallinta palautui taas Slovakialle, joka onnistui etenkin ykkösketjunsa voimin luomaan vaarallisimmat maalipaikat. Maaleja erässä ei kuitenkaan lopulta nähty.

Piinaava päätöserä päättyi suomalaisjuhliin

Kolmannen erän alussa Kristián Pospíšilin taklausyritys Vataseen muuttui jalkakampiksi, joka palkittiin kaksiminuuttisella. Suomen ylivoima jäi kuitenkin todella vaisuksi.

Loppuerän ajan peliä käytiin taas enimmäkseen Suomen puolustuspäässä. Tarina oli tuttu jo aiemmista eristä: Slovakia hallitsi etenkin ykkösketjunsa voimin ja pelasi kiekkoa maalille hieman heikommistakin paikoista. Tämä aiheutti ajoittain ruuhkaa Säterin maalille, mutta avopaikkoja ei kuitenkaan nähty.

Slovakia otti Rybárin pois maaliltaan pari minuuttia ennen erän loppua, ja haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Lopulta Harri Pesonen pääsi iskemään päätöslukemat 2–0 tyhjään maaliin.