Marko Anttila penää jokaiselta leijonalta vielä yhden vaihteen löytämistä: "Pitää terävöittää ja auttaa kaveria enemmän"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marko Anttila pelasi välierässä pirteästi yhdessä nelosketjunsa kanssa.

Marko Anttila lukeutui Leijonien pirteimpiin pelaajiin Slovakiaa vastaan pelatussa voitokkaassa välierässä. Voitto ei ollut näyttävä, mutta kliininen.

– Ei tainnut olla maailman kaunein peli meiltä, mutta toimiva. Mielestäni olemme löytäneet sapluunan arvoturnauksissa pärjäämiseen.

– Slovakia pelasi todella hyvin. Näki, että heillä on flow päällä ja itseluottamusta kiekon kanssa. Ei ollut helpoin päivä, Anttila summasi.

Leijonien ottelun hahmo oli maalivahti Harri Säteri, joka torjui eleettömän varman nollapelin.

– Hän on niin rauhallisen näköinen, ettei minuakaan jännitä katsoa hänen tekemistään. Maalivahtiin me ei varmasti kaaduta, Anttila totesi.

Lienee sanomattakin selvää, ettei välierässä nähty peli tule riittämään olympiafinaalissa. Ikimuistoisesti vuoden 2019 MM-kullan ratkaissut Anttila korostaa tasonnostoa tähän asti nähdystä.

– Pystymme tiettyjä asioita parantamaan, yksilötasolla jokaisen pitää saada aste lisää.

"Meidän pitää löytää vielä napsu siihen finaaliin, jotta tulisi kultaa."

– Jätkät ovat todella keskittyneitä ja täysillä mukana. Homma on hyvin hallussa, mutta vielä pitää terävöittää ja auttaa kaveria enemmän, Anttila vaatii.

Loppuottelussa vastaan tulee joko alkulohkosta tuttu Ruotsi tai Venäjän olympiakomitean joukkue.

"Mörkö" tiedostaa, ettei voitto irtoa helpolla.

– Molemmat ovat tuttuja joukkueita ja varmasti tulee tiukka peli. Meidän pitää löytää vielä napsu siihen finaaliin, jotta tulisi kultaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle