Kaiken nähnyttä Valtteri Filppulaakin jännitti finaalipaikan tavoittelu: "Silloin ainakin tietää, että on keskittynyt ja valmiina"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Valtteri Filppula pääsee hakemaan olympiavoittoa upean uransa meriittilistalle.

Yli tuhannen NHL-ottelun ja liki 20 vuoden ammattilaisuran kokemuksella ei välttämättä uskoisi, että jopa Valtteri Filppulaa olisi jännittänyt muun joukkueen tavoin välieräottelussa Slovakiaa vastaan.

Leijonien kokenut kapteeni kuitenkin osasi kääntää jännityksen voimavaraksi.

– Kyllähän siinä on aina pientä jännitystä, itseäkin isot pelit jännittää. Silloin ainakin tietää, että on keskittynyt ja valmiina.

– Jännitys on normaali juttu, mutta pysyimme silti hyvin pelisuunnitelmassa, Filppula kehui.

Suomi kohtasi Slovakian jo turnauksen avausottelussaan, ja siihen otteluun nähden Leijonat ei päässytkään läheskään niin helpolla.

Johtoaseman puolustaminen sujui kuitenkin kunniakkaasti hermostuneisuudesta huolimatta.

– Slovakia oli mennyt eteenpäin turnauksen edetessä, ja me olimme tänään passiivisempia. Olisi pitänyt hyökätä enemmän, mutta puolustimme kuitenkin hyvin.

"Hienoa päästä nauttimaan finaalista"

Filppula pääsee hakemaan pitkälle uralleen kruunua vuonna 2008 voitetun Stanley Cupin rinnalle, kun sunnuntaina on edessä olympiafinaali joko Ruotsia tai Venäjän olympiakomiteaa vastaan.

– Henkilökohtaisesti on upea paikka päästä pelaamaan finaalissa. Viimeinen olympiapelini, niin pitää yrittää nauttia, Filppula tunnelmoi.

Valtteri Filppula kipparoi Leijonat olympiafinaaliin.

Filppula myönsi, että Leijonat koki saavansa hyötyä ennakkoarvioiden perusteella hieman heikompien joukkueiden kohtaamisesta kahdessa ensimmäisessä pudotuspeliottelussa.

– Tiesimme, että kaiken mennessä hyvin meillä on hyvät mahdollisuudet mennä finaaliin.

Stanley Cup -sormukselle kaveri haussa

Kolmesti Stanley Cup -finaaleissa pelannut Filppula arvostaa jo olympiafinaaliin pääsyä korkealle, vaikka parhaiden pelaajien turnauksesta ei tällä kertaa puhutakaan.

Mutta pystyykö olympiafinaalia rinnastamaan kiekkomaailman kaikista kovimpiin koitoksiin?

– Hankala verrata, kun täällä ollaan vain pari viikkoa ja Stanley Cupin eteen pitää tehdä koko kausi töitä. Onhan tämäkin huima juttu ja nyt on hienoa päästä nauttimaan finaalista.

– Ei oikein maajoukkueessa voi isompia pelejä tulla, niin siinä mielessä tämä on tosi iso asia, Filppula iloitsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös