Leijonat päästi kahteen viimeiseen peliin 11 maalia – Jalonen ihmetteli: "Joka toisesta paikasta tärähti"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jukka Jalonen sai paljon mietittävää Karjala-turnauksen myötä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli käärmeissään myös joukkueensa erikoistilannepelaamisen heikkoudesta.

Leijonat päästi Karjala-turnauksen kahdessa viimeisessä ottelussa Tšekkiä ja Ruotsia vastaan yhteensä 11 maalia. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen noitui vastustajien häkellyttävää tehokkuutta.

– Joka toisesta paikasta tärähti. Normaalisti, jos teet joka viidennestäkin, niin sekin on hyvin. Oli toki hienoja ja laadukkaitakin maaleja, Jalonen mietti.

Tänään Leijonat taipui Ruotsille 2–4.

– Aika paljon tehottomuuteen kaatui. Erikoistilanteet olivat tänään huonoja ja ne vaikuttavat kuitenkin paljon 5−5-peliin. Itseämme tukistamme.

Leijonat haki Tšekki-murskatappion jälkeen parannusta puolustuspeliinsä. Ruotsin toisen erän puolivälin kaksi maalia lamaannuttivat kuitenkin Leijonat.

– Toisessa erässä meillä oli hyvä ote, mutta pari maalia siihen ja siinä ehkä meni henkinen ote.

– Joukkueen työmoraali oli hyvä koko ajan. Emme luovuttaneet tässäkään pelissä, mikä on ensimmäinen vaatimus.

"Olen lähtökohtaisesti tyytyväinen meidän debytantteihin"

Leijonien onnistujia Jalonen ei suostunut nostamaan nimeltä esille.

– Parempi, että on hissukseen, ettei tule kellekään paineita. Olen kuitenkin lähtökohtaisesti tyytyväinen meidän debytantteihin.

Leijonissa olikin jälleen runsaasti ensiesiintymisensä tehneitä pelaajia. Jalonen avaa ajatusmalliaan heidän pelaajakohtaisesta tarkkailustaan yleisellä tasolla.

– Jos täällä pystyy pelaamaan hyvin, niin tiedämme, että on kansainvälisen tason pelaaja. Jos jostakin jää vajaaksi, niin pyritään heitä ohjeistamaan, miten pitää parantaa, jotta pystyy pelaamaan kansainvälisen tason pelejä.

Seuraavan Euro Hockey Tourin kilpailu pelataan Sveitsissä 14.–17. joulukuuta. Kokoonpano uusiutuu jälleen sinne runsaasti.

– Minun filosofiani on se, että Sveitsiin tulee uusi joukkue. Ei sen takia, että täällä olisi joukkue huonosti pelannut. Joukkueen nimeäminen seuraavaan turnaukseen on jo aika pitkällä, sillä sinne on enää kuukauden päivät aikaa, paljasti Jalonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle