Leevi Aaltonen alivoimamaalin syötöstään: "Tuli mieleen, että voisin heittää kiekon pakin yli"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leevi Aaltonen järjesti Suomelle alivoimamaalin harvinaisella tavalla.
Kuva © Saimi Airaksinen
Vaikka turnauksen ensimmäiset ottelut menivätkin Suomen osalta tappiokierteessä, Leevi Aaltonen on kuulunut joukkueen onnistujiin. Sveitsiä vastaan Aaltonen onnistui avaamaan oman maalitilinsä turnauksessa, ja esitti myös huikean syötön Suomen tekemään alivoimamaaliin.

Leevi Aaltonen vapautti ensimmäisessä erässä Anton Lundellin läpiajoon. Syötönkatkon jälkeen Aaltonen vippasi kiekon sveitsiläispuolustaja Inaki Baraganon yli, ja Lundell ehti ensimmäisenä irtokiekkoon karaten sen jälkeen läpiajoon.

− Sain hyvin katkaistua syötön ja sitten tuli mieleen, että voisin heittää kiekon pakin yli. Hyvin sattui menemään tällä kertaa, ja Lundell laittoi kiekon pussiin, Aaltonen kertasi hienoa suoritustaan.

Osuma lisäsi Suomen johdon kolmeen maaliin, ja peli alkoi askel askeleelta ratketa.

Aaltonen onnistui myöhemmin myös itse maalinteossa. Hyökkääjä osui ylivoimalla viimeistellen lukemiksi 5−0.

− Helpottaahan se saada maalitili auki, siitä saa itseluottamusta tulevaan.

Reilussa johtoasemassa peliote voi lipsua, mutta Pikkuleijonilla ei niin käynyt. Aaltonen summasi ottelua henkisesti.

− Koko ajan vain ladattiin siihen, että voitamme tämän pelin. Kaikki tiesivät ennen peliä, mikä on pelin henki. Saimme hyvän startin ja kun ote jatkui, oli mukava pelata loppuun asti.

Aaltonen myönsi paineet peliin lähtiessä, mutta ei lähtenyt sen tarkemmin vertailemaan siihen, mitä on aiemmin urallaan kokenut.

− Kyllä varmasti paineiden suhteen meni uralla aika lailla kärkipäähän menee. En sitä kuitenkin sen erityisemmin ajatellut.

Vakka aikaisemmat ottelut olivatkin Suomen osalta tuoneet tappioita, Aaltosen pystyi laskmaan onnistujien kategoriaan. Kahden syöttöpisteen lisäksi hän oli tehotilastossa reilusti plussalla jo ennen Sveitsi-ottelua.

− Lähden joka peliin sillä tavalla, että jätän kaiken kentälle. Joskus tulosta tulee paremmin kuin toisissa peleissä.

Suomi matkustaa torstaiksi kisojen pääpaikkakunnalle Örnsköldsvikiin, jossa vastaan tulee puolivälierässä turnauksen suurin ennakkosuosikki Yhdysvallat.

− Heillä on pirun kova nippu, joten hereillä pitää olla koko ajan puolustussuuntaan, Aaltonen miettii.

Hän löytää kuitenkin aseen, millä Yhdysvallat on kaadettavissa.

− Meidän täytyy luistella vielä kovempaa kuin tässä pelissä. Pystymme kuitenkin kaivamaan siitäkin ottelusta voiton, kunhan peli vielä tästä kehittyy.

» Lähetä palautetta toimitukselle