KooKoon tehopuolustajaksi noussut Peetro Seppälä: "Meillä on tasaisempi ja vahvempi joukkue"

LIIGA / Haastattelu
Peetro Seppälä murtautui toden teolla Liiga-yleisön tietoisuuteen tällä kaudella.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
KooKoo sijoittui kolmatta kertaa peräkkäin kymmenen parhaan joukkoon. Siitä huolimatta joukkue pääsee pelaamaan vasta nyt pudotuspelejä yleisön eteen, sillä kaksi edellistä kevättä olivat erikoisia.

KooKoo palasi pääsarjatasolle kaudeksi 2015−16, ja ensimmäisen neljän kauden aikana pudotuspelipaikka oli lähellä ainoastaan kerran, ja silloinkin kohtalona oli 11. sija. Jussi Ahokkaan valmennuksessa joukkue pelasi hienon kauden kaksi vuotta sitten, mutta juuri ennen pudotuspelejä oli edessä karu kohtalo, kun koronaviruspandemia pysäytti lähes kaikki urheilusarjat, niin myös kotimaisen jääkiekkoilun.

− Olihan se aika harmittava tilanne. Silloin oli hyvä buumi Kouvolassa päällä, paljon katsojia kävi peleissä. Koko joukkueella meni pelit hyvin, ja sinä keväänä olisi voinut tapahtua jotain suurta, puolustaja muistelee.

Kauden lopettamispäätös tehtiin, kun runkosarjaa oli jäljellä yksi kierros. KooKoo oli varmistanut runkosarjassa viidennen sijan, ja puolivälierissä olisi odottanut Ilves. KooKoo ei ole päässyt nauttimaan menestyksestä Liigan pudotuspeleissä koskaan, ja tupsukorvienkin edellisestä mitalista on jo kaksi vuosikymmentä.

− Se mahdollisuus vietiin meiltä pois, Seppälä harmittelee.

Viime vuonna KooKoo pääsi viimein pelaamaan pudotuspelejä. Ensimmäisen kierroksen yhteismaaleilla oteltu sarja Ilvestä vastaan päättyi tappioon. KooKoo hävisi ensimmäisen osan kolmella maalilla, sinniteli toisessa ottelussa tasoihin ennen kuin Ilves pinnisti voittoon yhteismaalein 6−4.

− Ensimmäinen peli oli meiltä huono, mutta toisessa näytettiin osaamistamme. En muista, miten torjunnat olivat siinä pelissä. (toim. huom. Ilveksen Eetu Mäkiniemi 39, KooKoon Oskari Salminen 16) Kovinkaan montaa laukausta ei meidän päähän tullut. Olihan se harmittavaa, että voitettiin se peli, mutta maaliero ei riittänyt.

Tällä kaudella KooKoo johti sarjaa syyskaudella, joskin välillä suuremman ottelumäärän avittamana. Kouvolalaisten synkin jakso osui joulukuulle, jonka aikana kymmenestä ottelusta irtosi vain yksi kolmen pisteen voitto.

− Siinä vaiheessa peli oli vähän vaikeata, ja tappioita tuli, mutta koronakuukauden jälkeen alkoi menemään hyvin.

− Jos jälkiviisastelee, olimme pisteen päässä kuudennesta pelejä, ja oli sellaisia pelejä, mitkä olisi pitänyt voittaa. Nyt mennään kuitenkin tätä kautta puolivälieriin, Seppälä uskoo.

Seppälä teki läpimurtonsa tällä kaudella tunnetuksi Liiga-puolustajaksi. Hän antaa tunnustusta tästä puolustajaparilleen.

− Sain hyvin vastuuta, ja hyvän pakkiparin (Petteri Nikkilä) kautta on ollut hyvä pelata. Hän on eliittitason pelaaja.

Seppälä antaa vahvan tunnustuksen puolustajaparilleen Petteri Nikkilälle.
Kuva © Matias Lahtinen

KooKoo kohtaa Pelicansin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Kouvolasta katsottuna Lahti on lähin vieraspaikkakunta, vaikka puheissa Kaakon derbyt eli ottelut SaiPaa vastaan ovat enemmän esillä.

− Juuri viime viikolla pelasimme heitä vastaan aika tasainen peli ja hyvä voitto. Lähdetään jatkamaan siitä. Todella tiukkoja pelejä olivat kaikki.

KooKoo voitti kauden kuudesta kohtaamisesta neljä. Molemmille kirjattiin kaksi voittoa varsinaisella peliajalla, minkä lisäksi KooKoo oli kerran parempi jatkoajalla ja kerran voittomaalikilpailussa.

− Olemme saaneet puolustuspelin hyvin kuosiin, joskin Kärppiä vastaan tuli hieman hölmöjä mokia. Viime aikoina olemme usein päästäneet vain yhtä maalia ottelua kohden. Viime pelissä saimme hyvin myös onnistumisia ylivoimalla, Seppälä viittaa yhteen ylivoimalla ja yhteen ilman maalivahtia tehtyyn osumaan Oulussa.

− Jos se saadaan toimimaan myös tässä sarjassa, olemme vahvoilla. Erikoistilanteet ovat sen verran tärkeitä, Seppälä uskoo.

Lähtökohdiltaan voi uskoa, että Pelicansilla on parempi kärkiosaaminen Lukáš Jašekin, Iikka Kangasniemen ja Jiří Smejkalin johdolla. Vastaavasti KooKoon riveistä voi odottaa löytyvän enemmän syvyyttä.

− Muutama ihan hyvä pelaaja Pelicansilla on, mutta kyllä meillä on tasaisempi ja vahvempi joukkue.

KooKoon joukkue on ollut varsin pitkään kasassa. Syyskauden puolella joukkueeseen liittyivät Radek Koblížek, Eero Teräväinen ja Sam Lofquist, mutta siirtotakarajan tuntumassa rivejä ei vahvistettu. Vastaavasti ylirasitustilasta kärsineen Miska Siikosen ja ranteeseen viillon saaneen Saku Vesterisen kaudet katkesivat lokakuussa.

− Melkein koko kausi on ollut sama porukka kasassa, joten kyllä sen voi vahvuudeksi kääntää.

» Lähetä palautetta toimitukselle