Jouko Myrrä on KooKoon uusi päävalmentaja – lähes koko valmennusryhmä menee uusiksi

LIIGA / Uutinen
Jouko Myrrä on valmentanut viimeksi Ilveksessä ennen hänen potkujaan syksyllä 2022.
Kuva © Jarno Hietanen
KooKoo on suurien muutosten äärellä, kun 18 pelaajan lisäksi lähes koko valmennusryhmä menee uusiksi. Päävalmentajan saappaisiin astuu Jouko Myrrä.

Edellisen kerran Liigassa syksyllä 2022 valmentanut Jouko Myrrä on KooKoon uusi päävalmentaja. Osapuolten välinen sopimus on 2+1-vuotinen. Samalla valmennustiimiin liittyy paljon uusia osaajia.

– Haluamme KooKoon olevan aktiivinen, aloitteellinen, vahvasti kamppaileva ja uhrautuvasti puolustava joukkue, jonka arki tukee vahvasti tätä tavoitetta. Myrrä sopii erinomaisesti päävalmentajaksi toteuttamaan tätä tavoitetta, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

Myrrällä on vankka pelaaja- ja valmentajatausta, sillä hän on valmentanut Ilveksen organisaatiossa ensin junioritasolla vuosina 2009–16, minkä jälkeen vuosina 2016–22 hän oli edustusjoukkueen apuvalmentajana sekä päävalmentajana. Myrrä sai potkut syksyllä 2022, eikä hän ole sen jälkeen ollut valmennustehtävissä mukana.

– Olen ollut nyt puolitoista vuotta pois jääkiekkojoukkueen arjesta ja hallivalmentamisesta, joten palo hallille ja auttamaan pelaajia on todella kova. Meillä on edessä hieno mahdollisuus ja lähden luottavaisin mielin jatkamaan KooKoon ammattimaista historiaa, Myrrä sanoo.

Myrrä on KooKoon seurahistorian 28. päävalmentaja.

Valmennustiimiin uusia kasvoja

KooKoo julkaisi aiemmin, että seuran jättää peräti 18 pelaajaa, joten muutoksia ei nähdä ainoastaan valmennuspuolella. Myrrän valmennustiimiin liittyvät Tuukka Poikonen, Manu Lähteenmäki, Matti Ranta ja Jarkko Rissanen.

Poikonen on Myrrälle entuudestaan tuttu Ilveksen juniorijoukkueista. Aiemmin 39-vuotias Poikonen on ollut Ilveksen U20-joukkueen, slovakialaisen Banská Bystrican sekä viimeisimpänä Mestiksessä Kokkolan Hermeksen päävalmentajana.

– Tuukka on yksi parhaista pelin osaajista ja hänen vahvuutensa täydentävät äärimmäisen hyvin omaa osaamistani. Hänen tietotaidostaan on hyötyä tasaviisikoin pelatessa ja puolustuspäässä. Tuukka on myös kasvattanut omaa osaamistaan menneinä vuosina ja hän seuraa aktiivisesti Euroopan ja Pohjois-Amerikan kiekkoa, joten hän tietää tarkasti, mihin jääkiekko huippuliigoissa on menossa, päävalmentaja Myrrä kommentoi.

Hermeksestä Kouvolaan saapuu myös 27-vuotias Lähteenmäki, joka ottaa vastuun KooKoon fysiikkavalmennuksesta sekä otteluiden aikaisesta videotyöstä. Hänen oma pelaajauransa päättyi keväällä 2022 Suomi-sarjassa.

– Manu on liikuntatieteiden maisteri valmennus- ja testausopin pääaineesta, ja hän on vakuuttanut allekirjoittaneen viimeisimmällä tiedolla ja erityisesti tutkittuun tietoon perustuvalla osaamisellaan, Myrrä kehuu.

Tuttuna miehenä joukkueen parissa jatkaa Ranta, joka on ollut mukana jo useamman vuoden ajan niin junioripuolella kuin Liiga-joukkueessa. Syksystä eteenpäin Ranta kantaa suuren vastuun joukkueen fysiikkavalmennuksesta.

– "Masa" on ollut jo pitkään KooKoossa eri rooleissa ja sitä kautta tuo tiimiimme hyvää kookoolaista jatkumoa. Hänen persoona, kokemus ja tietotaito ovat kullanarvoinen lisä tiimiimme ja hän muodostaa oivan parin fysiikkavalmennukseen Manun kanssa, Myrrä sanoo.

Valmennusryhmän täydentää IPK:n kanssa tällä kaudella Mestiksen finaaleihin saakka yltänyt Rissanen, joka edelliset seitsemän kautta työskenteli maalivahtivalmentajana niin KalPassa kuin eri ikäkausimaajoukkueissa. 

– "Jaskan" kanssa emme ole valmentaneet yhdessä, mutta hän on huippuammattilainen ja hänellä on kokemusta maalivahtien lisäksi puolustuspelaamisesta ja puolustajien peluuttamisesta. Lisäksi skouttaaminen ja video-osaaminen on hyvää, ja hän tuo ihmisenä ja persoonana hyvän jätkän meille koppiin, Myrrä päättää.

Poikosen, Lähteenmäen ja Rissasen sopimukset ovat Myrrän pestin tavoin 2+1-vuotisia. Rannan sopimus kattaa vielä ensi kauden.

» Lähetä palautetta toimitukselle