Pettynyt Elias Vilén moitti Pelicansin pelaamista molempien maalien edustoilla

LIIGA / Haastattelu
Vilénillä on ollut rikkonainen kausi.
Tappara haki Lahdesta finaalisarjan toisen voittonsa lukemin 2–3. Runsaasti maaliodottamaa luonut Tappara voitti ottelun oikeutetusti. Pelicansin Elias Vilén ei ollut tyytyväinen kotijoukkueen pelaamiseen.

Viime kaudelta tuttu finaalipari on pelannut kaksi ottelua finaalisarjaa. Tappara nappasi toisen kiinnityksen mestaruuteen Lahdessa tiistaina, ja kirvesrinnat johtavat sarjaa voitoin 2–0. Pelicansin 23-vuotias hyökkääjä Elias Vilén näkee selvät syyt siihen, miksi Tappara on sarjassa kuskin paikalla.

– Tietysti nyt päällimmäisenä olen pettynyt lopputulokseen. Kaveri on tällä hetkellä edellä maalinedustoilla, ja he tekevät pienet asiat paremmin kuin me. Meidän täytyy pystyä sitä parantamaan molemmissa päissä. Box-outit ovat tärkeitä, ja hyökkäyspäässä taas täytyy päästä maalivahdin eteen.

Tapparan isokokoiset puolustajat ovat raivanneet Christian Heljangolle erinomaisesti tietä hänen edestään, jotta maalivahti pystyy keskittymään torjumiseen, eikä Pelicansilla ole ollut asiaa mahdollisille irtokiekoillekaan. Kaksinkamppailuihin on tässä vaiheessa vaikea lähteä lisäämään voimaa, joten Vilén tarjoaa toista vaihtoehtoa ongelman ratkaisemiseksi.

– Ehkä vähän juonikkuutta siihenkin, että pystyy vielä harhauttamaan päästäkseen maalille. Vaikea sanoa, mutta parantaa täytyy.

Pelicansin viisikon tasapaino on ollut läpi kauden erinomaista ja se on yksi avainasia siinä, miksi joukkueen peli on tuottanut lahtelaisittain hyviä asioita. Tällä hetkellä näin ei kuitenkaan ole, ja Tappara on hyödyntänyt tilannetta erinomaisesti.

– Tällä hetkellä yritämme pakottaa peliä liikaa sellaisissa paikoissa, missä sitä ei ole. Meidän täytyisi pystyä luottamaan meidän peliimme, jota olemme rullanneet pidemmän aikaa. On tärkeää luottaa siihen, että se tuottaa jossain vaiheessa sitä peliä.

– Ehkä se menee vähän pakottamisen puolelle ja sitten sen takia hyökkäykset kääntyvät. Tappara kuitenkin kääntää nopeasti.

Joukkueena parantamisen lisäksi Vilén odottaa myös itseltään enemmän. Toistaiseksi kymmenen pudotuspeliottelua on tuottanut tehot 0+3, mutta juonikkaalta ja terävästi laukovalta keskushyökkääjältä on lupa odottaa enemmän.

– Totta kai odotan itseltäni enemmän. Tiedän, että pystyn tuottamaan tehoja. Henkilökohtaisellakin tasolla täytyy pystyä paljon parempaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle