Kiekko talteen, parta pois ja maalin parasta ennen -päiväys uusiksi: Mikko Salmio vaatii silti itseltään parempia suorituksia

LIIGA / Haastattelu
Mikko Salmio haluaa auttaa joukkuettaan sekä kentällä että pukukopissa.
Kuva © Teemu Grönroos
Ässien voitto SaiPasta tarjoili monenlaisia avausmaaleja. Kokenut Mikko Salmio osui ensimmäistä kertaa lähes vuoteen ja puolustaja Niklas Peltomäki ensimmäisen kerran liigaurallaan.

Vaikka Porin Ässien kausi ei ole edennyt alkuperäisten suunnitelmien mukaan, huumori ja joukkuehenki ovat edelleen tallella.

Tästä kertoo myös huoltoportaan virnistely Mikko Salmiolle sen jälkeen, kun 22 peliä oli mennyt ilman maalia. Näistä siis kaksi viime kaudella juuri ennen kuin Salmion pelit loppuivat aiemmin kuin oli tarkoitus. Edellinen maali syntyi 26.12.2017 Sportia vastaan.

− Otin muuten kiekon talteen, Ässien huoltaja Jukka Väkevä hymyili haastatteluihin saapuvalle Salmiolle.

Muutama peli sitten totesin, että ajan partani seuraavan kerran, kun maali on tullut.

− Juuri tuollainen kertoo meidän tilanteestamme kaiken. Kaikki ovat valmiita auttamaan toisiaan eteenpäin. Taustatuen, joukkueen, pelaajien ja kotiväen merkitys on äärimmäisen suuri, Salmio kiitteli.

Sanavalmis Salmio kuittaili itsekin tilanteesta positiiviseen sävyyn.

− Maalin parasta ennen -päiväys meni vähän pitkäksi. Muutama peli sitten totesin, että ajan partani seuraavan kerran, kun maali on tullut. Nyt voin siis mennä kotiin ja ajaa parran, Salmio totesi Yle Puheen haastattelussa.

27-vuotias, Jämsästä kotoisin oleva ässähyökkääjä luonnollisesti iloitsi onnistumisista ja oli tyylilleen uskollisesti yhtä hymyä, mutta realiteetit ovat silti tiedossa. Jos urallaan tehokkaitakin kausia pelannut hyökkääjä tekee avauspisteensä 21. ottelussa, tilanteeseen ei voi olla tyytyväinen.

Merkillisen Salmion tilastoista tekee se fakta, että kauden avausmaali oli myös ensimmäinen kerta, kun hän oli jäällä Ässien tasakentällisin tekemän maalin aikana. Omissa on vastaavana aikana soinut 15 kertaa.

− On selvää, että meiltä kokeneemmilta pelaajilta vaaditaan esimerkin näyttämistä kentällä, enkä itsekään ole onnistunut riittävän hyvin. Muidenkin kuin ykkösketjun on pystyttävä tekemään tulosta, vaikka puolustuspelimme on parantunutkin.

Ässien nykytilanteeseen on tuonut valonpilkahduksia muutamien lahjakkaiden nuorten esiintyminen liigajäillä. Salmio kiitteleekin vuolaasti porilaisseuran lupauksia, ja jotain yhteistä on löydettävissä hänen oman liigauransakin alkuvuosilta.

Muun muassa Niklas Peltomäki pääsi jälleen kerran mukaan ylivoimaviisikkoon, ja tällä kerralla palkintona oli hänen liigauransa avausmaali.

− Peltomäki, Lenni Killinen, Aleksi Varttinen, Otto Kivenmäki... Kun muistelen ensimmäistä kauttani liigassa, minua autettiin erittäin paljon. Samalla tavalla meiltä vaaditaan nyt ohjeistusta ja neuvoja näille lahjakkaille talenteille.

− Itse otan vieläkin neuvoja vastaan. Tällä hetkellä olemme tehneet yhteistyötä muun muassa Tuomas Huhtasen kanssa ja harjoitelleet porukalla, Salmio kertasi.

Vaikka tehot ovat jääneet välillä puuttumaan, Salmio näkee joukkueensa otteissa mahdollisuuden parempaan menestykseen.

− Tilastotkin kertovat puolustuspelimme nykytasosta. Yksinkertaisesti nyt on pystyttävä voittamaan, ja peli kerrallaan sitä lähdemme tavoittelemaan. Pyrin aina vain nauttimaan pelaamisesta, Salmio kiteytti.

» Lähetä palautetta toimitukselle