Salmio ratkaisi ensimmäistä kertaa lähes vuoteen, Niklas Peltomäelle liigauran avausmaali

LIIGA / Raportti
Ässät pääsi tuulettamaan voittoa muutaman pelin tauon jälkeen.
Kuva © Topi Lainio
Ässien ja SaiPan pelistä ei muodostunut klassikkoa, mutta porilaiset selättivät tappioputkensa. Mikko Salmio osui ensimmäisen kerran sitten joulukuun 2017.
Lähtökohdat 

Valmentajan vaihtumisen jälkeen patapaidat ovat ajautuneet tappioputkeen. Peli on ollut parempaa kuin vaikean alkukauden aikana, mutta pisteet ovat karanneet liian usein. Pudotuspeliviiva karkaa hiljalleen jo teoreettisistakin laskelmista.

Maalivahtipelaaminen 

Ässien maalivahtipeli ei ole ollut loistavaa, mutta sekä SaiPaa vastaan aloittanut Andreas Bernard että muutaman pelin pelannut Henri Kiviaho ovat pystyneet suhteellisen hyviin esityksiin. Voittavia torjuntoja porilaiset kaipaisivat kuitenkin nähtyä enemmän.

Puolustuspelaaminen 

Puolustuspeli on Ässien alkukaudesta eniten parantanut osa-alue, mutta rehellisyyden nimissä keskiviikkoinen SaiPa ei ollut valtavan kova vastus, jos ei Ässätkään maalipaikoilla juhlinut.

Ässien nuori Niklas Peltomäki iski 5−3-ylivoimalla liigauransa avausmaalin.

Hyökkäyspelaaminen 

Muutaman orastavan pyörityksen patapaidat saivat aiheutettua Frans Tuohimaan maalille, mutta keskimäärin SaiPa-vahti torjui yritykset varmasti. Mikko Salmio upotti Saku Salmelan laukauksen paluukiekon verkkoon.

Molemmilta joukkueilta oli eniten hukassa jääkiekko-otteluun kuuluva intensiteetti.

Erikoistilanteet 

Suhteellisen tasapaksuksi ja vaisuksi jäivät Ässien yrityksen ylivoimillakaan. Alivoima puolestaan on kehittynyt Pasi Kaukorannan valmennuksen aikana alkukaudesta, ja sen turvin Ässät on pysynyt peleissä mukana.

Lähtökohdat 

SaiPa lähti keskiviikon kamppailuun kolmen pelin voittoputkessa, ja viidestä edellistä ottelustaan lappeenrantalaiset ovat voittaneet neljä. Kokenut Anssi Löfman oli merkitty ykkösketjun keskelle, mutta vastuuta kertyi niukasti, jos ollenkaan.

Maalivahtipelaaminen 

Ässien maalista huolimatta SaiPan Frans Tuohimaa oli ottelun parhaita pelaajia. Vaikka porilaisten maalipaikat jäivät kokonaisuudessaan vähäisiksi, Tuohimaan venymisiä tarvittiin hetkittäin.

Puolustuspelaaminen 

Tuohimaa oli puolustuksen paras pelaaja, mutta tähän otteluun riittävällä tasolla myös pakit hoitivat tehtävänsä. Ässien avausmaali oli ainoa tilanne, jossa vastustaja aavistuksen verran jäi vapaaksi.

Hyökkäyspelaaminen 

Jos kotijoukkueelta puuttui paras puhti, lappeenrantalaisten peli-ilo oli jäänyt matkalle. Yleensä SaiPa on ollut Porissa kotijoukkueelle vaikea vastus, mutta tällä kerralla paras vire oli poissa.

Käytännössä koko SaiPan hyökkäyspelaaminen loisti poissaolollaan. Viimeisellä sekunnilla Ahti Oksanen kavensi, mutta se jäi laihaksi lohduksi.

Erikoistilanteet 

Erikoistilanteet eivät ratkaisseet mitään suuntaan tai toiseen. SaiPan alivoima kesti, ja ylivoimaa vierailijat pääsivät pelaamaan ensimmäisen kerran ajassa 57.38 ja välittömästi uudelleen tämän jäähyn jälkeen. Maalivahdin pois ottaminen tuotti viimeisen sekunnin kavennuksen.

Erikoista 

Mikko Salmio ei kuluvan kauden 20 ottelun aikana ole ollut jäällä Ässien tasakentällisin tekemän maalin aikana. Ennen kuin teki itse sellaisen. Hänen peliaikakeskiarvollaan 20 peliä tarkoittaa noin kolmeasataa minuuttia.

Salmion edellinen osuma syntyi 26.12.2017 Sportia vastaan.

Ottelun ratkaisu 

Vähämaalisuus kääntyi lopulta Ässien voittoon, kun puolustaja Peltomäen liigauran avausmaali sinetöi voitoan. SaiPan puolustus oli kolmen pisteen verran myöhässä tilanteesta, ja Tuohimaalle vihelletty rangaistus kiekon sulkemisesta kostautui loppuhetkillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo