Ässät jatkaa runkonsa rakentamista – Jonne Tammela patapaitaan

LIIGA / Uutinen
Jonne Tammela on pelannut Liigaa Kuopiossa, Raumalla, Turussa ja Lappeenrannassa.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Suomen mestaruuden voittanut laitahyökkääjä siirtyy Ässiin kaksivuotisella sopimuksella. Kevääseen 2026 saakka Porissa jatkaa myös jatkosopimuksen tehnyt Leevi Viitala.

Parhaalla Liiga-kaudellaan 17 maalia nakuttanut Jonne Tammela jatkaa matkaansa Poriin kaksivuotisella sopimuksella. SaiPassa kuluvalla kaudella pelannut laitahyökkääjä iski 20 (10+10) tehopistettä yhteensä 33 ottelussa. Ottelumäärä jäi vähäiseksi loukkaantumisen vuoksi.

Yhteensä Liiga-otteluita on kertynyt 308 KalPan, Lukon, TPS:n ja SaiPan paidassa. Tammela voitti Suomen mestaruuden Lukossa keväällä 2021 ja hopeaa Turussa vuotta myöhemmin. Pistetili on Liiga-uran aikana karttunut 128 (70+58) pisteen verran.

– Tammela tuo joukkueeseemme vauhtia ja viimeistelypotentiaalia. Uskomme Jonnen sopivan hyvin meidän ensi kauden joukkueeseemme ja tapaan, miten haluamme pelata, Ässien urheilujohtaja Janne Vuorinen kommentoi.

Ässät ja Lukko kohtaavat ensi kauden aikana kahdesti ulkoilmaottelussa. Erityisesti näitä otteluita Tammela pitää arvossaan.

– Tietysti erityinen fiilis tulee myös siitä, että vastaan asettuu juuri Lukko, jonka riveissä pelasin kahden vuoden ajan. Siitä tulee erityistä kipinää ja onhan Satakunnan derbyt aina todella hienoja otteluita, Tammela iloitsee.

Ässät kertoi myös aiemmin tehneensä kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Leevi Viitalan kanssa. Hyökkääjä pelasi Porissa 37 ottelua tehoin 8+4, minkä lisäksi Mestiksen puolella taskuun kertyi kolme ottelua.

22-vuotias hyökkääjä on Ässien oma kasvatti, joka on pelannut Liigaa tähän mennessä 98 ottelua tehden 31 (17+14) pistettä. 

– Viitala oli viime kaudella meidän tehokkain maalintekijämme suhteessa peliaikaan (1,2 maalia / pelattu 60 minuuttia). Leevillä on vielä varaa kehittyä ja olemmekin tyytyväisiä, että hän jatkaa kehittymistään kasvattajaseurassaan myös tulevina kausina, Ässien urheilujohtaja Vuorinen kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle