Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Nummela uskoo, etteivät ensi vuoden MM-kisat haittaa Suomen tulevia isännyyksiä − "Rotaatio on ollut sen kymmenen vuotta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tampereella nähdään ensi vuonnakin MM-kiekkoa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Tampere ja Riika isännöivät vuoden 2023 miesten jääkiekon MM-kisoja. Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela oli tuoreeltaan päätöksen jälkeen tyytyväinen mies.

− Hienoa, että asia nyt varmistui suuntaan, johon se oli jo kaksi päivää vahvasti kallellaan. En voi muuta todeta kuin, että työ alkaa saman tien. Tässä myöhemmin tänään pidämme ensimmäisen palaverin Latvian edustajien kanssa. Siitä lähdemme viemään asioita eteenpäin heti, kun nämä kisat on saatu vietyä loppuun.

Valmistelut ovat olleet osaltaan jo käynnissä, eikä pyörä lakkaa pyörimästä.

− Ensimmäinen asia on varmistaa, ketkä nykyisestä kisaorganisaatiosta pystyy tehtävissään jatkamaan. Näiden kisojen pääsihteeri Heikki Hietasen kanssa on jo sovittu, että hän jatkaa. Sitten käymme keskustelut muiden avainhenkilöiden kanssa.

Enää Tampereella järjestetyssä IIHF:n konferenssissa ei käyty vuoropuhelua miesten kisojen osalta.

− Päätöksissä, joissa ei äänestystä tarvittu, prosessi oli erittäin nopea. A-sarjan kisojen osalta ei käyty enää keskusteluja, vain nuija kopahti.

Nummela ei vielä osannut antaa tarkkaa tietoa siitä, milloin kansa pääsee pääsylippulaarille tikettejä ostelemaan. Myöskään hinnoista ei vielä ollut tehtynä päätöksiä.

− Luulen, että ollaan syksyn puolella ennen kuin liput tulevat myyntiin. Hinnoittelun, kuten monen muun asian kohdalla, istumme pöydän ääreen ja teemme analyysin. Sitten alamme miettimään tulevaa hinnoittelua. Jatko on täysin auki vielä.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja ei usko, että kahdet peräkkäiset kotikisat vaikuttaisivat negatiivisesti Suomen mahdollisuuksiin saada järjestettäväkseen miesten MM-lätkää tulevaisuudessa.

− Aika sen näyttää, mutta rotaatio on ollut sen kymmenen vuotta. Uskon, että kymmenen vuoden päästä voidaan nähdä seuraavan kerran A-sarjan kisoja Suomessa. Sitä ennen toki monessa muussa ikäluokassa, nuorissa sekä naisten ja tyttöjen puolella.

Vielä tämän vuoden MM-kisojen viimeisille päiville 2023 kisojen asioita ei pusketa yleisön silmille.

− Nyt keskitymme näiden kisojen teemojen loppuun viemiseen. Kun nämä on hoidettu kunnialla loppuun, niin sitten katsomme tulevaa, Nummela päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle