Hallitseva mestari ei pelota TUTOn tähtipuolustaja Onni Korkkaa puolivälierärevanssin häämöttäessä – "Mielestäni he eivät ole missään meitä edellä"

MESTIS / Haastattelu
Onni Korkka taistelee Mestiksen puolustajien maalipörssin voitosta.
Kuva © Tiia Mahkonen
TUTOn kokoonpanossa viilettää paljon Liiga-kokemusta, mutta yksi nimi on noussut erityiseen valokeilaan näyttävän kiekollisen pelinsä ansiosta. Lukosta lainasopimuksella Turussa pelaava Onni Korkka taistelee Mestiksen puolustajien maalipörssin voitosta.

TUTO on noussut kuluvalla kaudella takaisin Mestiksen eliittiin. Kupittaalla viilettää kasvavien yleisömäärien edessä iso liuta nimimiehiä, mutta yksi puolustaja on tehnyt erityisen vaikutuksen Mestistä seuraavaan kansaan. Lukon sopimuspelaaja Onni Korkka on noussut sarjan eliittiin lainasopimuksella pelatessaan.

Turkulaisryhmä on noussut sarjataulukossa vaikean alkusyksyn jälkeen neljänneksi, kun sillä on pelaamatta enää kolme ottelua. Korkka aistii pudotuspelikevään lähestyvän, ja se saa hymyn tehopuolustajan huulille.

– Onhan se hienoa, kun kevät on nurkan takana. Ottelutkin alkavat olla hieman sellaisia kevään pelejä, myös intensiteetiltään.

Vaikka matemaattisesti puolivälieriin voi tulla vastustajaksi vielä Hermeskin, on TUTOlla suurella todennäköisyydellä edessään viime vuoden revanssi puolivälierävastustajasta. Viime keväänä turkulaiset mestaruusmatkallaan edestään raivannut Kiekko-Espoo on kahden pisteen päässä sinipaidoista, mutta sekä kolmannelle että kuudennelle sijalle matka on jo pidempi.

TUTO kaatoi Kiekko-Espoon kotonaan tiistaina lukemin 2–1. Korkka peilaa ottelua jo mahdolliseen pudotuspelisarjaan.

– Tiistain ottelu kuvastaisi sitä mahdollista sarjaa aika hyvin. Tasainen ottelusarja, jossa virheet täytyisi laittaa minimiin. Se, kumpi tekee vähemmän virheitä, todennäköisesti voittaisi sen.

– Meidän hyökkäyspeli on sen verran hyvä, että saamme varmasti tarvittavan tuloksen siellä päässä tehtyä.

Joukkueiden voimasuhteita puntaroidessa Korkka ei mieti hetkeäkään, kumpi joukkue lähtisi mahdolliseen sarjaan ennakkosuosikkina.

– Mielestäni he eivät ole missään meitä edellä. Tasainen vastustaja kyllä, joten heitä vastaan täytyy mielestäni painottaa sitä mainitsemaani virheiden minimointia. Jos onnistumme siinä, niin hyvä tulee.

– Meillä on myös syvä kokoonpano, jossa on paljon kokemusta myös Liigasta. Se on tärkein valttikorttimme.

Joukkueet taistelevat kotiedusta vielä viimeisille metreille asti. Kumpikin halli vetäisi mahdollisen puolivälieräsarjan aikana paljon katsojia, joten kotietu olisi erityisen tärkeä.

– Olisi se erityisen tärkeää. Kotiyleisöstä saa aina pienen buustin. On aina hauska pelata ottelussa, jossa on paljon yleisöä katsomassa. Se sytyttää tietyllä tapaa aina.

– Ei se tietenkään matkan puolesta olisi paha, jos me joutuisimme matkustamaan Espooseen, mutta ainahan se olisi hienoa aloittaa kotona. Se antaisi meille lisävirtaa.

Joukkuehenki kukkii

Korkka päätyi toista kautta peräkkäin Turkuun lainasopimuksella Lukosta. Vaikka hän ei itse siirtoaan junaillut, oli tutussa ympäristössä helppo jatkaa töitä.

– Ihan tarkkaan en tiedä itsekään, miten tänne päädyin, mutta varmaankin se, että olin tuttu jo viime kaudelta, vauhditti asioita.

– Sopeutumishaasteita ei juurikaan ollut, ja täällä on muutenkin pari tuttua kaveria kopissa, niin oli kiva palata tänne.

Isoin muutos Korkan kahden TUTO-visiitin välillä oli vaihtunut valmennus. Jonne Virtanen hyppäsi turkulaisten penkin taakse kesällä, ja hän on luotsannut joukkonsa komeaan lentokeliin kevättä ajatellen. Korkalla ei ole valitettavaa vaativana, mutta pelaajaläheisenä tunnetun Virtasen valmennuksesta.

– Olen kyllä tykännyt pelata hänen alaisuudessaan. Palaute tulee suoraan. Jos pelaat huonosti, saat kyllä myös kuulla siitä. Mutta myös positiivinen palaute on aktiivista, jos pelaa hyvin. Ei paljoa tarvitse itse arvailla, oletko pelannut hyvin vai huonosti, Korkka hymähtää.

TUTO on lukuisista kokoonpanomuutoksista huolimatta sulautunut tiiviiksi ryhmäksi, ja sinipunaisten pukukopissa vallitsee hyvä ryhmähenki.

– On siellä hyvä fiilis. Harjoituksissa läppä lentää, vaikka sitten peleissä keskitytäänkin enemmän. Mutta kaiken kaikkiaan todella hyvä meno.

– Kaikki ovat hymyssä suin, vaikka joskus sätimmekin kavereita. Se kuuluu tähän asiaan.

Kiekollinen rohkeus kasvanut

Korkka on noussut joukkueessa koko Mestiksen avainpelaajien joukkoon. 28 otteluun 26 (13+13) tehopistettä iskenyt 22-vuotias johtaa puolustajien maalipörssiä. Myös tulostaulun ulkopuolella erinomaisella ja rohkealla kiekollisella pelaamisellaan erottuva raumalainen on saanut vielä uutta virtaa kiekolliseen peliinsä penkin takaa.

– Olen mielestäni aina ollut aika kiekollinen pelaaja. Tykkään olla aktiivinen kiekon kanssa, mihin myös valmennustiimi Jonnen ja Miron (apuvalmentaja Kivilahti) johdolla kannustavat. Se kasvattaa itseluottamusta merkittävästi, ja uskallan silloin tällöin yrittää vähän rohkeampiakin juttuja kiekolla.

– Hyvin sitä tulosta on tullutkin, toivottavasti se myös jatkuu samaan tahtiin.

Vaikka tilastoja kelpaakin katsella, ei Korkka mieti numeroita tai kunniamainintoja jäällä.

– En viitsi valehdella, tulee niitä joskus katsottua, mutteivat ne päivittäin minun mielessäni pyöri. En ota siitä mitään painetta, mutta jos voitan esimerkiksi puolustajien maalipörssin, niin ihan hienoa se olisi.

Mestis-menestys on valmistanut Liigaan

Erinomainen Mestis-kausi palkittiin tammikuussa myös lyhyellä Liiga-visiitillä. TUTOn kanssa runsaasti yhteistyötä kauden aikana tehnyt Sport lainasi Korkan kahden ottelun ajaksi kokoonpanoonsa. Liiga-kaudella seitsemän ottelua kasvattajaseuransa riveissä pelannut puolustaja oli edellisen kerran kantanut Lukko-paitaa 21. lokakuuta, joten paluu Liigaan tuntui erityisen hyvältä.

Syöttöpisteen paluussaan saalistanut puolustaja oli mielissään paljon tarjonneesta kokemuksesta.

– Siitä jäi hyvä tunne kyllä. Huomasin myös, että kun olen täällä onnistunut, niin aukesivat ovet sinnekin. Hyvät otteeni täällä mahdollistivat sen reissun. 

– Visiitti sinne oli kiva myös siksi, kun siinä vaiheessa edellisestä Liiga-pelistä oli jo kertynyt hetki.

Liiga-visiitti jätti kuitenkin janon suuremmasta vastuusta pääsarjatasolla. Korkka kokee ottaneensa TUTOssa tarvittavat kehitysaskeleet seuraavaa uraetappia varten. Paluu Liigaan kiiltää Lukon pelaajan silmissä.

– Siksi olen täälläkin ollut, että olisin valmis ensi kauteen, missä sitten ikinä silloin olenkaan. Liigaan kuitenkin tähtään.

– Kesän jälkeen nähdään, mitä kausi tuo tullessaan. Uskon, että olen valmiimpi, ellen jopa valmis ottamaan täysipäiväisen roolin Liigassa, Korkka päättää motivoituneena.

» Lähetä palautetta toimitukselle