Aleksi Anttalainen näkee kovien otteiden kuuluvan pelin henkeen

MESTIS / Haastattelu
Aleksi Anttalainen on juhlinut maalia kahdessa edellisessä ottelussa. Arkistokuva.
Kuva © Timo Savela
Selkä seinää vastaan puolivälierässä oleva TUTO onnistui hakemaan toisen voittonsa, kun Kiekko-Espoo kaatui perjantaina maalein 5−3.

TUTO on voittanut kaksi ottelua putkeen, mutta puolustaja Aleksi Anttalainen ei lähtenyt suoraan ajattelemaan, että turkulaisilla olisi nyt sarjassa momentum. Anttalainen pitää kuitenkin TUTOn etuna sitä, että sarja jatkuu peräkkäisten päivien ottelulla. Seuraava ottelu on ohjelmassa lauantaina.

− Kuitenkin saimme hyvän ryöstön täältä, tämä oli hyvä suoritus meiltä. On hyvä asia, että sarja jatkuu heti, voidaan mennä samoilla lämmöillä siihen peliin.

Ottelua värittivät lukuisat erikoistilannemaalit. TUTO teki kaksi maalia ylivoimalla, yhden tasavajaalla ja kaksi siirretyn rangaistuksen aikana − joskin toisessa jälkimmäisestä kuudes pelaaja ei ehtinyt edes kentälle. Kiekko-Espoo teki viimeisen maalinsa kuudella neljää vastaan.

− Ylivoiman saimme toimimaan, pari maalia siitä. Alivoiman kanssa voidaan parantaa, mutta hyvä esitys meiltä, Anttalainen kommentoi joukkueensa erikoistilannepelaamista.

Anttalainen on tehnyt voittomaalin kummassakin TUTOn voittamassa ottelussa. Perjantaina hän pääsi laukomaan ylivoimalla, kun Kiekko-Espoon maalivahti oli pelattu jo ulos tilanteesta.

− Nyt on sattunut osumaan pari kertaa, ei sen ihmeellisempää.

Ottelusarjassa on nähty kovia otteita, ja perjantainakin TUTOn puolustaja Daniel Takkunen jätti kentän loukkaannuttuaan taklaustilanteesta. Kiekko-Espoon vahvasti esiintynyt maalivahti Petteri Rimpinen vaihdettiin ensimmäisen erän jälkeen pois maaliltaan. Toisessa erässä hän istui vielä pelaajapenkin päässä, mutta kolmannessa maalivahtia ei näkynyt.

− Kovuus on pelin henki. Jääkiekko on kamppailupeli, pitää ottaa taklauksia vastaan ja antaa niitä.

Anttalainen siirtyi TUTOon siirtotakarajan tuntumassa. SaiPassa kausi kului tappioiden parissa, eikä puolustaja halunnut kommentoida sitä. Samalla hän näkee, että TUTOssa asiat ovat hyvin.

− Täällä on peli kulkenut, meillä on hauskaa ja tekeminen on priimaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle