Espoolaisyleisö kaatoi bensaa kreivin aikaan heränneen TUTOn ja Karri Forsblomin liekkeihin – "Onhan se mukavaa, kun muut kannustavat sinua"

MESTIS / Haastattelu
Forsblom on ollut yksi TUTOn avainpelaajista puolivälierissä.
Kuva © Tiia Mahkonen
TUTO pelasi keskiviikkona selkä seinää vasten kotonaan Mestiksen puolivälierissä, mutta turkulaisjoukkue kampesi itsensä kuilun partaalta 2–0-voittoon kaventaen otteluvoitot Kiekko-Espoota vastaan lukemiin 3–1. TUTOn Karri Forsblom valoi uskoa ryhmäänsä kuuman ottelun jälkeen.

TUTO kampesi itsensä kuilun partaalta takaisin puolivälieräsarjaan Kiekko-Espoota vastaan. Selkä seinää vasten kotonaan pelannut turkulaisjoukkue nollasi maaleilla sarjan aikana hurjastelleen hallitsevan mestarin lukemin 2–0.

Vaikka turkulaisten maalit syntyivät puolustusosastolta, oli yksi kotijoukkueen näkyvimmistä hahmoista ottelussa kultakypärää kantanut Karri Forsblom. Kolmannessa ottelussa Espoossa kotiyleisöä ja -joukkuetta kuumentanut hyökkääjä oli riemuissaan taiston tauottua Turussa.

– Hyvältä tuntuu, pakko sanoa. Meidän starttimme tähän sarjaan on ollut todella vaikea, mutta nyt saimme solmumme auki. Toivon, että homma alkaa rullaamaan tästä.

TUTO tiesi panoksensa ennen ottelua ja se näkyi jäällä merkittävänä tasonnostona. Huomattavasti vapaammin kiekkoa hallinnut ja hyökkäyksiä rakentanut ryhmä ei kohdannut mitään ongelmia kohtalonotteluun asennoituessaan.

– Tähän otteluun oli todella helppo asennoitua, sillä panoksena oli (PetriMatikaisen sanoin voitto tai kuolema. Tänään tuli ainakin vielä voitto, josta lähdemme rakentamaan.

Ottelussa nähtiin pudotuspelikiekolle ominaista tunteiden kuumentumista miltei jokaisen vihellyksen jälkeen, eikä muutamat kyseenalaiset taklaukset ainakaan lähentäneet joukkueiden välejä. Forsblom itse kokee syttyvänsä vihellyksen jälkeisistä kahakoista, ja kevään noussut tunnetaso tekee pudotuspeleistä vielä normaaliakin maukkaamman tilanteen.

– Totta kai se tunnetason nouseminen sytyttää. Välillä jopa minustakin tuntuu siltä, että lataus menee turhan helposti hieman ylikin, mutta se varmaankin kuuluu tähän pudotuspelikiekkoon. Tämä on huikeaa aikaa, ja näitä pelejä on erittäin mukava pelata.

Hyökkääjä itse kuumensi tunteita kolmannen ottelun aikana Espoossa, jolloin hän oli useampaan otteeseen maalineduskahakoiden ytimessä. Espoolaisyleisö muisti Forsblomia tavoin, joita ei asiallisesti voi kirjoittaa, eikä Kupittaalle keskiviikoksi matkanneen vierasyleisön kanta ollut muuttunut neljännenkään ottelun aikana.

Muun muassa erätaukojen lopussa hänen nimeään huutaneelle vieraskaarteelle Forsblom ei kuitenkaan halua lähettää erikoisia terveisiä, mutta hän tekee kommenteillaan selväksi sen, että erikoishuomiointi kaataa vain lisää bensaa hänen liekkeihinsä.

– Ei ole mitään terveisiä sinne suuntaan, muuta kuin että antaa tulla vaan, minua ei haittaa yhtään.

– Itseasiassa saan siitä jollakin tapaa jopa voimaa itselleni. Onhan se mukavaa, kun muut kannustavat sinua.

TUTO kampesi itsensä pois rotkosta, mutta reunalla se joutuu yhä elämään. Ottelusarja jatkuu perjantaina Espoossa, jossa turkulaiset kohtaavat jälleen uuden tulos tai ulos -tilanteen. Forsblom pysyy lujana siitä, ettei joukkue voi vaihtaa lähestymistapaansa, kun kiekko putoaa jäähän Espoossa.

– Ihan tismalleen samalla ajatusmaailmalla lähdemme kuin tähänkin otteluun. Panos kun kuitenkin on yhä se voitto tai kuolema, niin emme voi oikein muuttaa mitään voitokkaasta ottelusta.

Vaikka 3–1-sarjatilanne antaa vielä paljon pelivaraa johtavalle joukkueelle, joskus tappio voi sekottaa pasmat ja tehdä sarjaa johtavasta joukkueesta haavoittuvaisen. Keväällä kliseisesti matalalla kynnyksellä puolta vaihtava momentum ei kuitenkaan Forsblomin mielestä kääntynyt suoraan keskiviikon voitosta, mutta voitto tuli TUTOlle muutoinkin kuin sarjatilanteen kannalta kreivin aikaan.

– En osaa sanoa vielä, mutta näemme sen sitten viitospelissä. Se on kuitenkin sanottava, että tämä voitto oli hemmetin tärkeä meille. Tästä on hyvä rakentaa perjantaille.

Perjantain ottelusta Espoossa Forsblom ei anna vielä tulosveikkausta, mutta voittajasta hän on satavarma.

– Tulette ehdottomasti näkemään TUTOn vielä Turussa tässä sarjassa, Forsblom lupaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle