HPK on noussut surkean joulukuun jälkeen yhdeksi Liigan kuumimmista - Maajoukkuepakki Friman: "Hiukan palaveerattiin"

LIIGA / Haastattelu
Niklas Friman on ollut yksi HPK:n toimivan puolustuksen takuumiehistä.
HPK on petrannut viime kauden tapaan otteitaan vuoden vaihduttua. Maaleja syntyy nyt eri tahtiin. Puolustaja Niklas Friman kertoo, että joulukuun lopulla joukkueessa keskusteltiin, miten heikko jakso saadaan käännettyä positiiviseksi.

HPK on ollut vuoden 2019 puolella hyvässä vireessä. Kymmenestä ottelusta ainoastaan kolmessa se on jäänyt pisteittä. Huomionarvoista on, että joukkue on joutunut pelaamaan ilman joulukuun lopulla loukkaantunutta ykkösvahtiaan Emil Larmia.

Ennen Larmin loukkaantumista HPK:lla oli menossa heikompi vaihe. Joulukuussa hämeenlinnalaiset pelasivat kymmenen ottelua ja nappasivat täyden pistepotin ainoastaan kahdesti.

− Meillä oli joulukuun lopulla vaikeampi vaihe. Siinä hiukan palaveerattiin ja vahvistettiin meidän arvoja, HPK:n puolustaja Niklas Friman taustoittaa.

Maajoukkueessa tällä kaudella debytoinut Friman nostaa esiin HPK:n perisynnin, tehottomuuden. Joulukuussa Kerho teki keskimäärin alle kaksi maalia ottelua kohden. Tämän vuoden puolella lukema on yli maalin verran parempi.

− Tiesimme, että meidän pelimme kestää vertailun hyvin. Olimme saaneet useissa otteluissa enemmän maalipaikkoja, mutta emme vain saaneet kiekkoa reppuun. Se vaatii tylyyttä ja tietynlaisen kokemuksen, että sen huonomman putken pystyy kääntämään positiiviseksi, Friman kuvailee.

Myös edellisellä kaudella HPK petrasi otteitaan vuodenvaihteen jälkeen. Silloin pudotuspelipaikka oli karannut liian kauaksi. Nyt asetelmat ovat huomattavasti paremmat. Hämeenlinnalaiset ovat tasaisessa runkosarjassa viidentenä. Vain pisteen päässä neljäntenä olevaa Pelicansia perässä. Takana niskaan yhden pisteen päässä hönkivät Lukko ja HIFK.

Tehokkuuden lisäksi myös puolustuspelaaminen on jämäköitynyt entisestään. Toimivan pelitavan takana lähinnä yksittäiset henkilökohtaiset virheet ovat aiheuttaneet takaiskuja.

− Peli on hyvällä mallillaan, mutta opiskellaan lisää. Koko ajan löytyy kehitettävää. Hymyssä suin painetaan hommia, Friman toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle