Anni Keisala tyytyväinen MM-pronssiin – odottaa seurajoukkueensa yltävän vähintään samaan Liigassa

Naisten Liiga / Haastattelu
Anni Keisala torjui vakuuttavasti MM-kisoissa. Hyvän vireen toivotaan jatkuvan myös Naisten Liigassa.
Kuva © Tiina Puputti
MM-kisojen pronssinen mitali oli ansaittu. Nyt Anni Keisalan katse kiinnittyy jo alkavaan Naisten Liigaan. Usko joukkueeseen on kova, mitalipelejä tavoitellaan Tampereella tälläkin kaudella.

Pitkä kesä on takana ja Naisten Liiga alkaa jälleen tulevana viikonloppuna. Ilveksen maalivahdilla Anni Keisalalla ei kuitenkaan ole ollut viime aikoina aikaa hengähtää. MM-kisoista on palattu vain hetki sitten pronssisen mitalin kanssa ja nyt pitää fokuksen olla jo sarjajoukkueessa.

Kanadassa Keisala sai harteilleen ykkösvahdin viitan ja torjui suurimman osan Suomen otteluista. Vaikka takana on muutaman vuoden tauko maajoukkuetoiminnasta, Keisala näytti, että tarpeeksi töitä tekemällä mikään ei ole mahdotonta.

"Näen, että joukkueessamme on potentiaalia päästä mitalipeleihin tälläkin kaudella."

– Oli hieno kunnioituksen osoitus ja luottamus valmentajilta, että pääsin pelaamaan otteluita ykkösvahtina. Paikasta on aina kova kilpailu ja nyt pystyin ansaitsemaan sen näytöillä. Oli kyllä upeaa päästä pelaamaan. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja hioa pieniä asioita kuntoon, jotta pystyn pelaamaan tuollakin tasolla entistä paremmin.

Pronssiset mitalit lämmittivät mieltä, etenkin kun joukkue koki suuria muutoksia edellisten MM-kisojen jälkeen.

– Meillä oli aika paljon ensikertalaisia joukkueessa mukana, niin siihen nähden pronssi on todella hyvä saavutus.

Joukkue palasi Suomeen syyskuun alussa ja nyt pitäisi jo keskittyä alkavaan Naisten Liigaan. Keisala näkee tilanteen kuitenkin positiivisena asiana. Lähtökohdat ovat erilaiset kuin aikaisempina vuosina, erityisesti maajoukkuepelaajien osalta.

– Normaalisti ennen liigakautta on vain harjoitusotteluita. Nyt MM-kisoista sai kuitenkin kovia pelejä alle, joten tästä asetelmasta on hieno päästä aloittamaan liigakausi.

Anni Keisala saa alkavalla kaudella pitää patjat tiukasti kiinni helsinkiläisiä vastaan.

Edellisellä kaudella Keisalan edustama Ilves raivasi tiensä pronssiotteluun, jossa joukkue joutui taipumaan HIFK:lle. Ottelu päättyi tuolloin niukasti 2-1 helsinkiläisten voittoon. Mitalipelit siintävät kirkkaina Keisalan mielessä tälläkin kaudella.

– Näen, että joukkueessamme on potentiaalia päästä mitalipeleihin tälläkin kaudella. Pelaajarunko on pysynyt aika lailla samana. Joukkue on edelleen nuori ja nälkäinen. Edellisen kauden onnistumiset ovat varmasti tuoneet itseluottamusta yksilöille sekä koko joukkueelle.

Vastustajia analysoidessa maalivahdin katse kiinnittyy pääkaupunkiseudun suuntaan. Tiukkaa vääntöä on luvassa niin Espoossa kuin Helsingissä.

– Kiekko-Espoo ja HIFK olivat jo viime kaudella tosi kovia, ja ne ovat vain vahvistuneet tälle kaudelle. MM-kisoistakin on tuttuja pelaajia molemmissa joukkueissa, joten nämä kaksi ovat varmasti kovat vastustajat alkavalle kaudelle.

Naisten Liiga alkaa lauantaina 11.9. täydellä ottelukierroksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle