Vaikka säätila ja tappio hieman nyppivät, maistui ulkoilu kanadalaisille

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kanadalaiset tuulettivat kolmesti.

Kanadan ja Yhdysvaltojen välinen ulkoilmaottelu sai arvoisensa päätöksen, kun kamppailu venyi aina voittomaalikilpailuun saakka. Se oli siinä mielessä kuin toisinto viime vuoden MM-finaalista, sillä jälleen nämä kaksi maata ratkoivat paremmuutensa pitkän kaavan mukaan.

Lopulta voittajaksi, niin ikään viime vuotiseen tapaan, nousi Yhdysvallat. Kanadalaishyökkääjä Michael McLeod kirosi tuoreinta voittomaalikilpailutappiota Yhdysvalloille.

- Oli aika perseestä hävitä taas Yhdysvalloille voittomaalikilpailussa. Se ei todellakaan ole se kaikkein mukavin tapa hävitä, pettynyt McLeod summasi.

Toisaalta puolustaja Conor Timmins muistuttaa, että nyt ei ollut kyse finaalista, vaikka erityinen ottelu olikin.

- Meillä oli mahdollisuutemme jatkoajalla laittaa peli pakettiin. Ottelu olisi voinut kääntyä kummalle vain, mutta he onnistuivat laittamaan kiekon maalin ja me emme. Tämä ei kuitenkaan ollut vielä finaali, joten meillä on aikaa korjata peliämme, Timmins näki taiston tauottua.

Keli oli koko ottelun entistä sakeammin lumisateinen. Lumessa on luonnollisesti hyvin vaikea tehdä mitään suuria hienotuksia, vaan peli täytyy pitää mahdollisimman yksinkertaisena. McLeod sanoo, että kiekon kuljettaminen ja suoraviivainen peli olivat tietoisia ratkaisuja.

"Oli aika perseestä hävitä taas Yhdysvalloille voittomaalikilpailussa"

Timmins kuitenkin lisää, että Kanada ei pystynyt pelaamaan omaa parasta peliään. Kelin syyksi hän ei halunnut tätä sysätä.

- Teimme haasteet itse itsellemme. Emme pystyneet pelaamaan omaa peliämme. Ehkä hieman myös stressasimme erityistä ottelua, Timmins pyöritteli.

- Ensimmäinen erä ei ollut niin paha, mutta toinen ja kolmas olivat aika kamalia sään suhteen. Kiekkoa ei tahtonut nähdä kunnolla ja vauhti hidastui sen vuoksikin, Timmins jatkoi.

McLeod kuitenkin sanoo, että lumi ei vaikuttanut siihen, että loukkaantumisriski olisi erityisesti noussut.

- Vaikka jäällä oli paljon lunta, eikä nähnyt, oliko jäässä esimerkiksi railoja, ei pelottanut, että olisi loukkaantunut, hän totesi.

Siitäkin huolimatta, että ulkoilmaottelusta ei tullut säänpuolesta aivan unelmapäivää, oli kokemus silti sellainen, jota pelaajat eivät vaihtaisi pois.

- En luultavasti enää koskaan pääse pelaamaan vastaavaa ottelua, joten olihan tämä kokemuksena ainutlaatuinen, Timmins hehkutti.

Yleisöä oli ahtautunut paikalle vajaat 45 000 kappaletta. Ehkä tässä yhteydessä ei voida puhua ahtautumisesta, sillä stadionille olisi mahtunut vielä huomattavasti enemmänkin katsojia. Osa katsomonosista oli kuitenkin peitelty Yhdysvaltojen väreissä oleviin peitteisiin, eikä niihin katsomopaikkoja edes myyty.

- Kun kiekko oli pelissä, niin ei yleisöön ja tunnelmaan isommin keskittynyt. Kun avauskiekko pudotettiin, niin oli hienoa katsoa ympärille ja ihmetellä, kun stadion oli lähes täysi. Tämä oli historiallinen peli jääkiekossa ja oli kunnia olla osa sitä, Timmins tunnelmoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös