NHL:n apulaiskomissaari Bill Daly pitää ulkoilmaotteluita tärkeänä vientikeinona lajille

MAAJOUKKUE, NHL / Haastattelu
Bill Daly on NHL:n apulaiskomissaari.
Kuva © Getty Images

Vielä nuorten MM-kisojen ulkoilmaottelun alussa New Era Field näytti melko tyhjältä, mutta stadion täyttyi hiljalleen. Avauserän lopulla tyhjiä paikkoja ei ollut enää kovinkaan monta. Nuorten MM-kisojen yleisöennätys kirjattiin uusiksi. Katsojia ottelussa oli lopulta 44 592.

Paikalle oli hankkiutunut luonnollisesti myös NHL:n väkeä. Näistä esimerkiksi apualaiskomissaari Bill Daly.

− Uskon, että tällainen tapahtuma luo positiivisia mielikuvia lajista myös niille, jotka eivät lajia seuraa. Iso stadion ja paljon faneja. Tämä voi olla myös sosiaalinen kokemus. Näyttää siltä, että pelaajillakin on hauskaa. Tämä on hieno juttu kaikille, Daly näkee.

Daly mainitsee, että hienointa nuorten MM-kisoissa ja ulkoilmaottelussa on päästä näkemään jääkiekon tulevaisuus yhdessä paikassa.

− Junioripelaajien taso on hyvä, ja mukana on paljon lahjakkaita pelaajia. Turnaus on paljon suositumpi kuin vielä 20 vuotta sitten. Kaikki ovat kiinnostuneita myös jääkiekon tulevaisuudesta, mikä on ollut hieno huomata.

"Kaikkien ulkoilmapelien pitää olla uniikkeja omalla tavallaan"

Myös NHL:n puolella pelataan vuosittain erilaisia ulkoilmapelejä. Perinteeksi on muodostunut talviklassikko, joka pelataan aina uudenvuodenpäivänä.

NHL:n talviklassikko pelataan tänä vuonna Queensissa New Yorkissa, vaikka Buffalo Sabres on nimellinen kotijoukkue. Muutaman kymmenen minuutin ajelun päässä Sabresin kotihallista olisi ollut valmiit fasiliteetit talviklassikkoa varten nuorten MM-kisojen jäljiltä. Tapahtumia olisi erottanut vain kaksi kokonaista päivää.

− Luulen, että kaikki ajattelivat sitä, että kaksi isoa jääkiekkotapahtumaa lyhyen ajan sisällä samassa paikassa ei ole välttämättä paras tapa lähestyä asioita.

Dalyn mukaan talviklassikko voi vielä joku päivä palata Buffaloonkin, mutta toistaiseksi se ei ole ollut suunnitelmissa. Sen sijaan New Yorkin kaupungin läheisyydessä järjestettävä talviklassikko on ollut tapetilla jo pidemmän aikaa.

Nyt sellainen myös toteutuu, kun Sabres ja New York Rangers kohtaavat Citi Fieldillä uudenvuodenpäivänä.

− Olemme siitä innoissamme. Tämän kymmenen vuoden ajan, mitä talviklassikkoja on pelattu, olemme miettineet mahdollisuutta järjestää se New Yorkissa. Se luo omat haasteensa ja mahdollisuutensa. Odotamme sitä ja toivottavasti New Yorkissa hieman lämpenee, sillä siellä on melko kylmä tällä hetkellä, Daly toivoo.

Talviklassikkojen muodostaminen joka vuosi mielenkiintoiseksi uudenlaiseksi tapahtumaksi luo haasteensa. Myös paikan valitsemiseen pitää Dalyn mukaan käyttää aina aikaa.

− Sitä asiaa harkitaan aina paljon. Lajia pitää kehittää ja uudistaa joka vuosi. Kaikkien ulkoilmapelien pitää olla uniikkeja omalla tavallaan. Siinä täytyy miettiä laatikon ulkopuolelta, miten sen tekee joka vuosi, hän päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle