Ulkoilmaottelusta jännitysnäytelmä - Yhdysvallat vaikeuksien kautta voittoon

MAAJOUKKUE / Raportti
Yhdysvallat karisti Slovakia-tappion otteistaan.

Vaahterapaidat aloittivat vahvasti. Yhdysvalloilla oli vaikeuksia päästä Kanadan tahtiin, ja hyökkäyspelaaminenkin kallistui selkeästi kanadalaisten puolelle, vaikka Jake Oettinger ei joutunutkaan paljon torjuntatöihin.

Ylivoimalla Kanada oli tuttuun tapaan tehokas, kun Yhdysvaltojen verkko heilui avauserässä kahdesti. Cale Makarin laukaus livahti Oettingerin jalkovälistä, ja Dillon Duben ranne peittosi yhdysvaltalaisveskarin hanskakäden.

Kieffer Bellows toi ylivoimalla Yhdysvallat takaisin taisteluun, mutta Kanada kuittasi maalitykin osuman vain toista minuuttia myöhemmin. Epäonnistuneen läpiajon jälkeen Boris Katchouk ohjasi Jake Beanin laukauksen maaliin, ja Yhdysvallat oli takaisin lähtöruudussa.

Tasoitus 34 sekunnissa

Viimeisessä erässä Yhdysvallat näytti että ottelu oli kaukana pelatusta, ja uuttera työnteko palkittiin. Ylivoima tuotti jälleen tulosta Scott Perunovichin johdolla, ja vain 34 sekuntia myöhemmin Brady Tkachuk tasoitti lukemat 3−3:een.

Kova lumentulo aiheutti paljon ylimääräisiä pelikatkoja, ja jää alkoi myös rakoilla useasta kohtaa. Jään kunnon huonontumisen osoittivat monet pelaajien äkkipysähdykset ja kaatuilut.

Ottelun varsinaisen peliajan lopuilla ja jatkoajalla Kanadan maalivahti Carter Hart otti tukun hyviä torjuntoja, ja ratkaisu jouduttiin hakemaan voittolaukauskilpailussa. Yhdysvallat onnistui tälläkin kertaa päihittämään Kanadan pidemmän kaavan kautta.

Voittolaukauskilpailun sankareiksi nousivat Yhdysvaltojen Bellows ja Tkachuk. Casey Mittelstadt epäonnistui omassa yrityksessään, ja Kanadalta vetäjiksi laitettiin Sam Steel, Robert Thomas, Taylor Raddysh ja Drake Batherson. Kukaan heistä ei onnistunut laittamaan kiekkoa Oettingerin taakse.

» Lähetä palautetta toimitukselle