Kiekot pysähtyivät kuin takapihojen kaukaloissa – ”Tämä oli ainutlaatuista”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Carter Hart torjui kiekkoja Kanadan maalilla.

Lumisade vaivasi hieman Pohjois-Amerikan kahden kiekkosuuruuden kohtaamista ulkojäällä Buffalossa myöhään eilen ilallla. Kanadalaisten maalilla kiekkojen eteen venynyt Carter Hart koki keliolosuhteet toisinaan haastaviksi, mutta toisaalta sääelementti oli myös paluu vanhaan.

- Sateen yltyessä tiheämmäksi oli melko vaikea nähdä kiekkoa. Siinä oli kieltämättä aika iso ero, kun jää oli puhdistettu. Silloin näki kiekon, mutta muuten oli vaikeaa, kanadalaisvahti summaa.

- Kun lunta satoi pelin aikana, se muistutti niistä peleistä pienenä, joita pelasi joissain takapihojen kaukaloissa. Tämä oli melko ainutlaatuista, Hart jatkaa tunnelmoimalla.

Ottelun alussa lumisade oli melko kevyttä, mutta sade yltyi päätöserää kohden. Viimeisessä erässä kentälle jouduttiin hankkimaan raskaampaa kalustoa jään putsaamiseksi.

Aina voittomaalikilpailuun edenneessä ottelussa jäätä aurattiin kerran kesken jatkoajan ja kerran vielä ennen voittomaalikilpailua. Hart ei kuitenkaan ajattele, että aurauksista johtuneet normaalia pidemmät tauot olisivat vaikuttaneet merkittävästi pelin.

"Tämä oli kokemus, jota ei välttämättä tule koskaan toisten"

- Ei niillä mielestäni ollut vaikutusta sen enempää omaan tekemiseeni kuin joukkueenkaan tekemiseen. Me tiesimme valmistautua siihen, että tämä peli on hieman erilainen, mitä muut ovat.

Hartin mukaan ennen voittolaukauksia kunnolla aurattu jää helpotti hänen tekemistään, mutta myös vastustajan laukojien tekemistä. Häntä itseään miellytti enemmän se, että kiekko oli kunnolla näkyvissä.

- He esittivät taitavia laukauksia, mutta toisaalta en tehnyt työtäni, kun en vetoja torjunut. Mutta tämä ottelu on nyt ohitse, ja keskitymme seuraavaan peliin. Meillä on huomenna mahdollisuus voittaa koko lohko ja tähtäämme siihen.

Kanada haki ottelussa revanssia viime vuodesta, kun se hävisi Yhdysvalloille nuorten MM-kisojen finaaliottelun. Näin ollen kultamitalit matkasivat Yhdysvaltoihin ja hopeamitalit jäivät Kanadaan.

Suurempaa revanssihenkeä joukkue ei kuitenkaan viimevuotisesta tappiosta ulkoilmaotteluun hakenut. Hart halusi nautiskella mahdollisuudesta pelata isolle yleisölle erityisessä ottelussa.

- Tämä oli kokemus, jota ei välttämättä tule koskaan toisten. Oli hienoa päästä pelaamaan maaottelu ulkojäällä. Täällä oli myös esimerkiksi perheeni, ja he tykkäsivät tapahtumasta. Emme saaneet haluamaamme lopputulosta, mutta kokemuksena tämä oli hieno.

» Lähetä palautetta toimitukselle