Pyymäen piina päättyi

LIIGA / Artikkeli
Jarkko Pyymäki tulee todennäköisesti ikuisesti muistamaan kauden 2007-2008 toisen paikallisottelun. Ei ainoastaan sen vuoksi, että Tappara menetti kahden maalin johtonsa, vaan myös sen vuoksi, että Pyymäki teki itse maalin.

Se maali ei ollut ihan mikä tahansa osuma. Mies ehti pelata yli kaksi vuotta ilman ainuttakaan täysosumaa, kunnes se maali vihdoin tuli. Maalinedushässäkästä nelosketjun laitahyökkääjä iski Tapparan toisen osuman toisen erän alussa.

– Paikkoja on ollut koko ajan ja sitten se maali tulee tuollaisesta tökkäisystä, mies naureskeli ottelun jälkeen.

Edellisestä osumasta on ehtinyt vierähtää aikaa kauan. Viimeksi Jarkko Pyymäen nimi on ollut maalintekijätilastoissa 17. syyskuuta 2005. Tuolloin mies teki Tapparan ensimmäisen maalin Oulussa, kun kirvesrinnat voittivat Kärpät lukemin 2-3.

Laitahyökkääjä väittää, että ei itse muista päivämäärää, mutta pyydettäessä kuvailee edellistä osumaa ilman minkäänlaisia muistihäiriöitä.

– Salmelan Anssi ampui viivasta ja minä ohjasin.

Kiekko talteen

Tapparan päävalmentaja Rauli Urama ilmoitti jo ennen kauden alkua, että Pyymäeltä odotetaan osumia. Myös ulkopuoliset ovat lyöneet miehelle paineita onnistumisesta.

Kahden kauden aikana Pyymäki on ehtinyt pelata monessa paikassa ja monessa roolissa. Mies on ajoittain päässyt jopa ykkösketjuun, mutta viime aikoina paikka on vakiintunut nelosketjuun. Siitä huolimatta paineet ovat kasvaneet, kyllä SM-liigatason hyökkääjän pitää onnistua useammin!

– Ei tainnut yksi osuma riittää tähän apinaan, Pyymäki itse totesi ottelun jälkeen.

Pyymäen osuma aiheutti Tapparan penkillä riemunkiljahduksia. Ei ainoastaan voittomaalin vuoksi, vaan koko joukkue oli aidosti iloinen miehen onnistumisesta.

– Kukaan ei ole millään lailla naljaillut. Jätkät ovat koko ajan kannustaneet.

Myös muisto osumasta jäi.

– Aallon Teemu otti kiekon talteen. Kai se sen joskus antaa.

Vaisut juhlat

Juhlia himmensi kuitenkin Tapparan kolmannen erän romahtaminen.

– Maali tuntui hyvältä, mutta kyllä juhlailon vie täysin tappio. Maali oli vain pieni plussa.

Kolmas erä koitui paikallisottelussa Tapparan turmaksi. Kahden maalin johto ei riittänyt, vaan Ilves tuli takaa tasoihin ja meni ohi.

– Ottaa paljon päähän. Olimme kolmannessa erässä heikkoja ja passivoiduimme, Pyymäki harmitteli.

Rohkeimmat ennustivat Hakametsän lehtereillä Pyymäen saaneen auki todellisen ketsuppipullon. Villeimmät arviot sanovat, että mies tekee loppukaudesta vielä ainakin kymmenen osumaa.

– Onhan tässä aikaa vielä. Tiistaina seuraavan kerran.