Eve Savander vaihtaa seuraa SDHL:ssä − "Linköping on tehnyt hyvää työtä joukkueen uudelleenrakennuksessa"

Muut Sarjat / Uutinen
Savander on nähty myös maajoukkueissa.
Kuva © KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM
Suomalaispuolustajan uusi seura SDHL:ssä on Linköping.

Eve Savander, 25, on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen SDHL-joukkue LInköpingin kanssa. Suomalaispuolustaja pelasi vielä viime kaudella MODOssa, jossa saavutti Ruotsin pääsarjan hopeaa.

Savander pelasi kauden aikana yhteensä 45 kamppailua ja teki niissä tehot 1+7 ja hänen yhteenlaskettu teholukemansa oli +10. Puolustaja kuului myös MM-pronssia voittaneeseen naisleijonajoukkueeseen.

Pelaaja itse on luonnollisesti innoissaan uudesta pestistä.

− Linköping on tehnyt hyvää työtä joukkueen uudelleenrakennuksessa ja odotan innolla pääseväni mukaan. Olen hyvä syöttelijä, joka osaa rakentaa peliä hyvin. Myös fyysinen peli hoituu minulta. Teen kovasti töitä ja haluan levittää energiaa sekä iloa ympärilleni. Joukkueena meidän täytyy kilpailla jatkuvasti, emmekä saa antaa tuumaakaan periksi, joensuulaislähtöinen pakki sanailee.

Linköpingin urheilujohtaja Sabina Eriksson arvostaa Savanderin kokemusta Pohjois-Amerikasta sekä pudotuspeleistä.

− Hän on laukova puolustaja, jolla on potentiaalia kehittyä hyökkäyspelaamisessaan. Hän on myös määrätietoinen persoona, joka sopii hyvin treenikulttuuriimme, ja olemme iloisia, että hän liittyy meidän joukkueeseemme.

Savander on edustanut Linköpingin ja MODOn lisäksi SDHL:ssä AIK:ta. Neljän Ohio Staten yliopistovuoden lisäksi hän on urallaan pelannut Suomessa Team Kuortaneen riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös