Kolmannen finaaliottelun maalipaikat analyysissä − KalPan ykkösketju omaa luokkaansa

LIIGA / Artikkeli
Rantakari pääsi tuulettamaan voittomaalia.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara nappasi finaalisarjan avausvoittonsa ja kavensi ottelusarjan 2−1:een KalPaa vastaan. Ottelussa riitti vauhtia ja tunnetta, mutta Otso Rantakarin viivakuti ratkaisi lauantai-illan taiston kirvesrinnoille. Molemmilla oli lukuisia hyviä maalipaikkoja aina loppuvihellykseen asti.

Molemmat joukkueet tahkosivat niin nopeita kuin hitaitakin hyökkäyksiä, ja tilanteita luotiin yksin ja yhdessä. Loppupeleissä vain maalit ratkaisevat, vaikka tilanteet kertovat pelin kulusta varsin paljon.

Tappara voitti Jatkoajan toimittaja Lassi Sepän mukaan maalipaikat 15-8. Tulostaulu näytti ottelun jälkeen isäntien voittolukemia 2−1.

Ensimmäisessä erässä Jan-Mikael Järvinen pääsi Eero Kilpeläisen maalin edustalle, ja kiekkokin seurasi perässä. Järvisen laukaus epäonnistui kuitenkin sen verran, ettei tilanteesta syntynyt maalia. Suorista laukauksista Kilpeläinen ehti myös Sebastian Revon kudin tielle.

Puolustajista Tapparalla avauserässä maalipaikoille pääsivät Valtteri Kemiläinen ulkotolppalaukauksellaan, ja Aleksi Elorinne, joka nousi siniviivalta b-pisteiden väliin suorittamaan tulitustaan.

Kotijoukkueen paras maalipaikka avautui kuitenkin kapteeni Jukka Peltolalle, joka pääsi nokikkain KalPa-vahdin kanssa. Kilpeläinen tuli tilanteessa rutkasti vastaan ja pelasi mailallaan kiekon pois Peltolan ulottuvilta. Tilanne syntyi Tapparan pelatessa alivoimalla.

KalPan puolelta maalipaikoille pääsivät Janne Keränen ja Jesse Mankinen. Vierailijat pääsivät erän lopussa hyökkäykseen kahdella yhtä vastaan, mutta tilanne kuivui lopulta kasaan.

Ensimmäisen erän maalipaikat: Tappara 5, KalPa 3

Toisessa erässä Tapparan Järvinen pääsi kahdesti maalipaikkaan. Ensimmäisellä yrityksellä keskushyökkääjä purjehti KalPa-viisikon läpi, mutta kaatui ratkaisevalla hetkellä. Toisella kerralla Järvisen laukauksen tiellä oli Kilpeläisen hanskakäsi.

Kilpeläinen oli hereillä, kun Tappara lähestyi maalia.

Kilpeläinen tyrehdytti myös Sami Mutasen ja Kemiläisen yritykset toisessa erässä.

Tappara onnistui kuitenkin myös maalin teossa, kun Järvinen tarjoili vierelleen Kuuselalle maalin edessä. Kuuselalla oli helppo työ rykäistä pikkumusta verkkoon.

KalPan toinen erä oli maalipaikkojen osalta erittäin tehoton, sillä kuopiolaiset saivat kaivettua ainoastaan yhden maalipaikan, joka sekään ei ollut parasta A-luokkaa.

Toisen erän maalipaikat: Tappara 5, KalPa 1

Kolmas erä oli maalipaikkojen osalta varsinaista räiskettä. Erityisesti Tappara-kapteeni Peltola oli pelipäällä. Kerran hän kiersi KalPan maalin ja ajoi röyhkeästi luukulle aiheuttaen KalPalle jäähyn. Peltolalla oli myös puolittainen läpiajo, josta hän nosti kiekon yli maalin.

KalPan ykkösvitja oli tehokas myös päätöserässä. Tai ainakin se sai luotua maalipaikkoja. Tasoitusosuma Mankisen lavasta oli melko onnekas, sillä siniviivalta lähtenyttä suupaisua ei olisi voinut laskea edes maalipaikaksi ellei kiekko olisi mennyt maaliin.

Hrachovina torjui varmasti KalPa-hyökkääjien lähentelyt.

Jaakko Rissanen tarjoili kertaalleen paikan Mankiselle, ja Matias Myttysen ketju suoritti yhden terävän rintamahyökkäyksen, mutta Dominik Hrachovina oli Tapparan maalilla mies paikallaan. Hrachovina ehti myös Joonas Lyytisen ja Niko Mikkolan kutien eteen.

Rantakarin laukaus ratkaisi pelin isännille aivan loppuhetkillä.

Kolmannen erän maalipaikat: Tappara 5, KalPa 4

Ottelusarja jatkuu maanantaina Kuopiossa.