"Melkoinen romuluu-Lindros!" − näin HPK:n uudet hankinnat esiintyivät avauspelissään

LIIGA / Artikkeli
Elmeri Erosen pelissä on järkeä.
Kuva © Saana Hakala

Tiistaina Sibir Novosibirskin kohdanneen HPK:n riveissä nähtiin yhteensä kuusi edustusjoukkueessa debytoinutta pelaajaa. Jatkoaika analysoi ensivaikutelmat pelaajista uudessa seurassaan.

Elmeri Eronen, puolustaja, 24 v.

Entinen nuorten maajoukkuepuolustaja siirtyi HPK:oon neljän täyden TPS:ssä pelatun liigakauden jälkeen. Pelasi debyytissään järkevää ja jämerää peliä Petteri Nikkilän pakkiparina. Vaikuttaa erittäin osuvalta, jukkalaamasmaiselta nuorelta hankinnalta, joka istuu kuin nakutettu HPK:n pelitapaan. Pienikokoinen kiekkoilijana, mutta ajoittaa pelaamistaan järkevästi, ei kaihda kaksinkamppailujakaan, mutta on ennen kaikkea hyvä pelinavauksessa. Pelaa pää ylhäällä. Ensivaikutelma: Valmiudet top 3 -peliaikarooliin HPK:ssa.

Nico Nurmikanta, puolustaja, 25 v.

Mestiksessä merkittävässä roolissa pelannut puolustaja ehti kokeilla viime kaudella KHL:ää kolmen ottelun verran. Seuraa asiallisesti peliä, liikkuu rohkeasti, ote mailasta jämäkkä, avaa peliä tarkasti, vaikkei varsinaiselta kiekkotaiturilta vaikuta. Ei kaikkein fyysisin, mutta pärjännee omassa päässä, jos kiekollinen peli kestää liigavauhtia. Ensivaikutelma: Voi napata kuudennen tai seitsemännen paikan pelaavasta kokoonpanosta, mikäli Roope Laavainen ja Otto Latvala eivät ota selkeää harppausta eteenpäin.

Mikko Lahtela, sentteri, 26 v. (koeajalla)

Mestiksessä hyvällä tasolla useamman kauden pelannut entinen Kerho-juniori on vauhtipelaaja, jolla myös edellytyksiä kiekolliseen peliin. Piti vauhtia yllä, ajoi kiinni vastustajia, pisti kaiken peliin karvauksessa ja puolustuspelissään. Sopivan ajokoiramainen, muttei kädetön. Sai ketjuineen pakotettua peliä Sibirin päätyyn. Ensivaikutelma: kamppailee tosissaan nelossentterin paikasta, tällä tasolla pelatessaan tulee vähintään paikkaamaan loukkaantumisia kauden aikana.

Niko Lahtinen, laitahyökkääjä, 23 v. (koeajalla)

Entinen Kerhon juniori on kasvanut miesten peleihin Mestiksessä. Lahtelan tavoin vauhtia, mutta nähdyn perusteella myös ajokoiramaisuutta. Ketju näytti hyvältä liigatason neloselta. Ensivaikutelma: Laituriosastolla riittää tungosta, mutta selkeästi valmiimpi kuin Kerhon tuoreemmat juniorit. Kamppailee viimeisistä laituripaikoista.

Tikka rymysi.
Kuva © Saana Hakala

Tommi Tikka, sentteri, 23 v.

Ottelun näkyvimpiä pelaajia hyvässä ja vähän pahassa. Pelasi kovalla energialla ja sykkeellä, mikä tuotti hyviä kaksinkamppailuvoittoja ja voittavia tilantekoja. Hieno ulottuvuus. Vaikea siirrettävä maalinedustalta, missä tekee tilaa kropallaan ja käsillään. Vastapainoksi turha jäähy ja pari törmäystä omien kanssa, mutta pistetään tämä avauspelin piikkiin. Ensivaikutelma: Melkoinen romuluu-Lindros! Luistelun ja kestävyyden parantumisen sekä niiden kautta tulevan otteiden tasaantumisen myötä potentiaalia merkittävään vastuurooliin myös tulevalla kaudella. Lyönyt jo läpi itsensä liigatasolle, mutta voi ottaa vielä askeleen eteenpäin. Keskustamieheksi ylivoimalle myös, suosittelen. Jäähyjä pitää karsia.

Cody Kunyk, sentteri, 29 v.

Selkeästi kovimmalla profiililla Kerhoon saapunut kanadalainen oli pelaajista vaisuin suhteessa odotuksiin. Näytti välillä Kerhon kapeaharteiselta juniorilta hiihtäessään kaukalossa. Taitoa ja kiekonkäsittelyä kuitenkin löytyy, jos vain saa kiinni HPK:n pelitavasta. Ensivaikutelma: Vaisu, mutta parempaa lienee tulossa. Paikannee perustasollaan Robert Leinon jättämää aukkoa ja kaikki edellytykset 30-35 pisteen kauteen, mikäli peli ja pelitapa maistuvat.

HPK:n pelaajistossa koeajalla ovat yllämainittujen Lahtisen ja Lahtelan lisäksi Joona Monto ja Paavo Tyni, jotka eivät pelanneet tiistaina.

HPK:n pelit jatkuvat perjantaina kotikaukalossa Löweniä ja lauantaina Pelicansia vastaan. Päävalmentaja Antti Pennasen mukaan kokoonpano vaihtuu paljon perjantain kamppailuun. Ensimmäiset pelaajapudotukset seura tekee nuorten liigajoukkueeseen lähtevien osalta viikonlopun pelien jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle