Tappara jatkamaan tamperelaisten KalPa-nöyryytystä

LIIGA / Ennakko
KalPa lähtee hakemaan voittoa Hakametsästä.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara palaa kuuden päivän tauon jälkeen Hakametsään, voitto tavoitteenaan. KalPa saapuu vieraalle maalle, josta se ei ole liiemmin ruusuja matkaansa saanut tällä kaudella.

7-1. Siinä Tampereen liigajoukkueiden Tapparan ja Ilveksen saldo tällä kaudella KalPaa vastaan.

Perjantaina möyhennystä jatkamaan lähtee Tappara, joka on voittanut KalPan joukkueiden molemmissa kohtaamisissa tällä kaudella.

Bailenin maaleille kaivataan jatkoa

Tapparan orastava kahden ottelun mittainen tappioputki katkesi keskiviikkona, kun lokaa niskaansa saanut puolustaja Nick Bailen astui esiin isoissa valoissa.

Bailenin kaksi maalia siivittivät Tapparan hienoon 0-2-vierasvoittoon HIFK:sta.

Ilves- ja TPS-tappiot kuitenkin hiertävät vielä joukkueen sarjasijoitusta, sillä ilman suurta voittoputkea sarjan kärkipaikka ja Kärpät karkaavat pian tavoittamattomiin.

Tappara on viime kauden tapaan oletettavasti harjoitellut todella kovaa joulutauolla. Tämä oli nähtävissä tauon jälkeisissä otteluissa kankeutena. Kirvesrintojen pelinopeutta kannattaa seurata isolla kammalla.

Palaavatko nuoret pelastamaan konkarit?

KalPa on liigajoukkueista pahiten kärsinyt Nuorten Leijonien menestyksestä Malmössä. Kasperi Kapasen, Artturi Lehkosen ja Saku Kinnusen puuttuminen on iso lovi joukkueen hyökkäyksessä. Lehkosen vielä loukkaannuttua kisoissa tilanne ei parane hetkeen.

Joukkueen hyökkäyskalusto on aivan liian kevyillä kantimilla. Jukka Voutilaisen kaltaisia kokeneita hyökkääjiä käy paikoitellen sääliksi. Liika on joskus liikaa ja kaikkea ei pysty yksin tekemään.

Jari Laukkasen miehistöllä onkin iso työ tehtävänään. Loukkaantuneiden kärkihyökkääjien takaa pitää löytyä uusia ratkaisijoita keskellä orastavaa kevättä.

Metsola jahtaa yhdeksättä nollapeliään

Tapparan aloittava maalivahti Juha Metsola sai tililleen keskiviikkona kahdeksannen nollapelinsä. Tämä oikeuttaa Liigan nollapelitilaston jaettuun kärkipaikkaan.

KalPa-vahti Pekka Tuokkola pelaa vanhaa seuraansa vastaan, mutta viimeisin Tampereen visiitti tuotti viiden maalin iltapuhteen. Parannusta siis odotetaan.

Seuraa Heitä

Josh Green #12 |

Keskushyökkääjä

Noussut Tapparan ykkössentteriksi. Ikävä vastustaja.

Jukka Voutilainen #39 |

Keskushyökkääjä

Kipparoi KalPa-venettä. Kaipaa apuja.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Tappara M S P
1.Nick Bailen 2 2 4
2.Jarkko Malinen 1 2 3
3.Antti Erkinjuntti 0 3 3
4.Olli Palola 3 0 3
5.Ville Nieminen 0 2 2
KalPa M S P
1.Jukka Voutilainen 2 2 4
2.Janne Kolehmainen 1 2 3
3.Kalle Kerman 2 1 3
4.Ossi Saarinen 0 1 1
5.Joonas Lyytinen 0 1 1

» Lähetä palautetta toimitukselle