Juuse Saros palaa kotijäille

LIIGA / Ennakko
Sarokselta odotetaan suuria.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Niukasti pisteitä viime peleissään saalistanut HPK hakee täyttä pistepottia sarjajumbo TPS:ää vastaan. Ottelussa paluun liigajäille tekevät nuorten maailmanmestarit Juuse Saros, Juuso Vainio ja TPS:n Rasmus Kulmala.

Hämeenlinnassa kohtaavat perjantai-iltana kaksi pudotuspeliviivan alapuolella olevaa joukkuetta. TPS:n tilanne sarjajumbona on synkkä, siinä missä HPK sijalla 11 on yhä tiukasti mukana taistelussa pudotuspelipaikasta.

Kotijoukkue HPK lähtee otteluun ärsytettynä. Joukkueella on viimeisimmistä viidestä ottelusta koossa vain kolme pistettä 15:sta mahdollisesta. Maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen oli ottelua edeltävässä mediatilaisuudessa suorasanainen joukkueen esityksestä Ilves-ottelussa. Ottelu päättyi Ilvekselle 5-2.

− Meillä oli Ilves-pelissä liikaa kahden kerroksen väkeä. Jotkut tekevät, jotkut eivät. Sitten se lässähtää sitä kautta. Pelissä ei saisi olla yhtään vapaamatkustajia, Lehtonen sanaili.

Lehtosen mielestä Kerholle tärkeintä on liikkeen ylläpitäminen läpi ottelun. "Kaveria" odottamalla tuloksena on vain tappioita.

− Pelimme ei saisi lässähtää, sen pitäisi olla nousujohteinen. Jos me lähdemme leikkimään ja luottamaan liikaa siihen, että tuo kaveri hoitaa homman, jos olemme myöhässä, niin se on väärä tie.

Maailmanmestarit palaavat kaukaloon

Ennakkotietojen mukaan paluunsa seurapaitaan tekevät HPK:n Juuse Saros sekä Juuso Vainio ja TPS:n Rasmus Kulmala. Odotukset MM-huuman jälkeen ovat kovat etenkin Saroksella. Ykkösvahtia paikannut Frans Tuohimaa pelasi nuorten MM-kisojen aikana ajoittain myös hyvin, mutta päästi vastapainoksi yksittäisiä helppoja maaleja, eikä joukkue onnistunut voittamaan kolmen pisteen arvoisesti kuin Ässät.

Tämän kauden suurimpiin komeettoihin kuuluvalla Saroksella on edelleen hallussaan sarjan kakkossija päästettyjen maalien keskiarvossa ja kolmossija torjuntaprosentissa. Samaa virettä tarvitaan, kun HPK koittaa kiriä neljän pisteen matkaa pudotuspelipaikkaan kiinni.

Kokonaisuutena HPK:n suurin haaste on edelleen maalinteko. Vain KalPa on tehnyt kotijoukkuetta vähemmän maaleja.

− Meidän pitää hyökkäyspäässä mennä sota-alueelle, jos aiomme TPS:n huomenna voittaa. Pitää pelata myös tiivistä puolustuspeliä, sanaili Lehtonen.

Tuore ykkösketju hakee lisätehoja

TPS:ltä onnistui viime pelissä tuore ykkösketju. Niclas Lucenius sai laidoilleen Dan Sextonin ja Brian Willsien. Ketju värkkäsi keskiviikkona kaksi TPS:n kolmesta maalista. Sextonilla on nyt kasassa 36 pistettä 37 ottelussa. Myös Lucenius on viilettänyt melkein piste per peli -tahdissa saatuaan sopimuksen TPS:ään 22 ottelua sitten.

HPK:lta ihan tulikuumia pelaajia ei löydy. Maininnan arvoinen on kuitenkin Craig Schira, jonka kolme maalia viimeisissä viidessä ottelussa ovat lähes tuplanneet hänen tämän kauden maalimääränsä (nyt seitsemän osumaa). Tehoja odotellaan luonnollisesti eniten ykkösnyrkiltä Jere Sallinen - Ville Viitaluoma - Borna Rendulic. Kolmikon takaa parannettavaa löytyy etenkin kaksikolta Tuomas Vänttinen - Joonas Vihko, joista loukkaantumisista kärsineellä Vänttisellä on vain yksi maali tällä kaudella.

Seuraa Heitä

Juuse Saros #74 | Nashville

Maalivahti

Tulokaskomeetta oli toimittajien valinta nuorten MM-kisojen ykkösmaalivahdiksi. Hämeenlinnassa hänestä odotetaan lähes vapahtajaa. Riittäisikö sekään pudotuspelipaikkaan?

Niclas Lucenius #10 | EHC Lustenau

Keskushyökkääjä

Kesän ja sarjan alun työttömänä treenannut Lucenius löysi syksyllä uuden kodin Turusta. Pistetili on karttunut mukavasti joukkueen heikosta menestyksestä huolimatta. Pystyykö pitämään tasonsa ykkössentterin minuuteilla?

Viimeisimmät ottelut, TOP5

TPS M S P
1.Dan Sexton 1 4 5
2.Niclas Lucenius 1 3 4
3.Tadas Kumeliauskas 3 1 4
4.Brian Willsie 3 1 4
5.Miikka Tuomainen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle