Taisteleva KalPa piinasi kirvesrintoja

LIIGA / Raportti
Tapparan rutiini oli KalPalle liikaa.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
Liigajumbo KalPa kiusasi sarjakakkosta Tapparaa viimeisille sekunneille saakka. Valmentajanvaihdoksesta ryhtiä saaneelle kotijoukkueelle jäi kuitenkin luu käteen, kun Tappara rankaisi savolaisten virheistä.

Nuoren kotijoukkueen ei tarvitse esitystä hävetä. Tuoreen päävalmentajan Anssi Laineen komennossa ensi kertaa kotiyleisölle esiintynyt KalPa oli pirteä, mutta tehoton. Vierasjoukkue Tappara rankaisi savolaisten muutamasta virheestä ja otti lopulta niukan 3-2-voiton (2-0, 1-2, 0-0)

Ottelun ratkaisuksi muodostui avauserä, johon kotijoukkue tuli selvästi vierailijoita paremmin. Kova yritys poiki Tapparalle neljä kahden minuutin rangaistusta, mutta KalPa ei onnistunut maalinteossa. Kilpirinnat ovat tehneet tämän vuoden puolella ainoastaan kaksi ylivoimaosumaa.

– Ensimmäisessä erässä olisi pitänyt ylivoimalla tehdä maalit. Jotakin meidän täytyy vielä loppukauden aikana tehdä ylivoiman kanssa, että saataisiin maalin pelit käännettyä voitoiksi. Tänään Tapparan alivoima oli selkeästi meidän ylivoimaa edellä, KalPan päävalmentaja Anssi Laine totesi.

– KalPan nuoret liikkuvat hyvin. Oli vähän sellainen ilmava peli. Isossa kaukalossa ei paljon ole kaksinkamppailuja, muta lennokkuutta sitäkin enemmän. Alivoima oli meidän paras osa tänään, myönsi vieraiden päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

KalPalla oli avauserän alussa puolitoista minuuttia myös kahden miehen ylivoimaa, mutta Tapparan alivoima oli terästä. Savolaisten laukaukset tulivat kaukaa ja Juha Metsola torjui eleettömän varmasti. Tehottoman pakkopelin jälkeen Tappara rankaisi kahdesti.

Ensin Jarkko Malinen rokotti kasvattajaseuraansa lakaisemalla irtokiekon ohi Henri Kiviahon, ja erän viimeisellä minuutilla Tomas Plihal ohjasi Johan Larssonin kudin maaliin. KalPan yli 200 minuutin maaliton jakso päättyi toisen erän alussa Tomi Körkön onnistumiseen.

Peli näytti ratkeavan toisen erän lopussa, kun Josh Green teki kauden kahdennenkymmenennen maalinsa jälleen erän viimeisellä minuutilla. Kotijoukkueen parhaimpiin lukeutunut Kasperi Kapanen kuitenkin antoi isännille vielä toivon kipinän laukomalla kavennuksen ennen toista erätaukoa.

– Meidän alku oli todella huono. Tietyt pelaajat istuivat paljon vaihtopenkillä, kun otettiin paljon jäähyjä. Toiseen erään parannettiin, mutta siinä tulikin kaksi maalia omiin. Kolmannessa koetettiin vain pelata maalin voitto itselle ja siinä kohtuullisesti myös onnistuttiin, Rautakorpi analysoi.

Päätöserässä Tappara toteutti Rautakorven taktiikkaa hyvin. KalPa taisteli tosissaan ja sai painetta Tapparan päätyyn, mutta kirvesrinnat selvisivät. Vain neljätoista sekuntia ennen ottelun loppua Kalle Kermanille tarjoutui loistava paikka, mutta veto meni Metsolan olkapään kautta kiekon muikkuverkkoihin.

– Vähän paremmalla onnella olisi menty jatkoille, mutta tällä kertaa näin. Tulosta on kunnioitettava, Laine totesi viitaten Kermanin loppusekuntien paikkaan.

– Yleisilme meillä oli taisteleva ja yritteliäs. Eiliseen verrattuna pystyttiin pelaamaan kiekolla enemmän ja syöttämään laadukkaammin. Sitä kautta saatiin myös parempia hyökkäyksiä. Pikkuisen pelin rakenne välillä hajosi, eikä saatu kiekolle tukea ja apua, analysoi Laine omiensa otteita.

Rautakorpi haluaisi joukkueeltaan parempaa keskittymistä.

– Vaikea pelihän tämä oli, joka oli tietysti odotettavissa. Peliin keskittyminen on ollut meillä viime aikoina haasteellista, mutta uskotaan, että se siitä paranee, Rautakorpi sanoi.

KalPan kannalta jobinpostia tuotiin jälleen loukkaantumisrintamalta. Janne Kolehmainen loukkaantui ja on luultavasti loppukauden sivussa. Petri Lammassaarella ja Ville Leskisellä on alavartalovamma, mutta molempien pelaaminen on tällä kaudella todennäköistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle