Tapparalle kauden kolmas voitto KalPasta

Olli Palola veivasi itsensä maalipörssin kärkeen.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan ja KalPan välinen ottelu ei tarjonnut perjantai-iltana Hakametsään saapuneille katsojille juurikaan viihdearvoa. Reilut 4500 katsojaa todistivat pelitapahtumiltaan varsin vaisuksi jäänyttä ottelua, mutta kotijoukkueen fanit voivat kuitenkin olla tyytyväisiä lopputulokseen pisteiden jäätyä Tampereelle luvuin 2-1.

Tappara lähti illan kamppailuun keskiviikkona HIFK:ta vastaan nähdyn kasvojenpesun jäljiltä, kun taas kuopiolaiset olivat viettäneet taukoa peleistä viime lauantaista saakka. Tapparan valmistautumista sotkivat kokoonpanomuutokset, joita jouduttiin tekemään vielä muutama tunti ennen ottelun alkamista Teemu Aallon sairastuttua. Aallon paikan puolustuksessa otti LeKissä viime ajat kiekkoillut Jan Tabacek. Myös hyökkäysketjut oli rukattu uuteen uskoon Ville Niemisen vapauduttua kymppitilin täyttymisestä aiheutuneesta pelikiellostaan.

Liekö juuri ketjumuutokset vai mikä, mutta ottelun alku ja koko ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta varsin varovainen. Ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen parhaat maalipaikat nähtiin KalPan Juuso Riikolan istuessa jäähypenkillä, mutta näyttävästä pyörityksestä huolimatta kotijoukkue ei onnistunut siirtymään ottelussa johtoon. Erän mieleenpainuvimmat hetket koettiinkin jo ennen ensimmäistä vaihtoa, kun Tappara jakoi kunnianosoitukset kuukauden valmentajalle ja juniorille, 500. ottelunsa pelanneelle Pasi Puistolalle ja tuoreille maailmanmestareille, Otto Rauhalalle ja Henrik Haapalalle.

Palolalle kauden 20. maali

Toinen erä jatkoi siitä mihin ensimmäisessä jäätiin ja peli pyöri pitkälti keskialueella maalintekotilanteiden jäätyä lähes minimiin – kiitos joukkueiden tiiviin puolustuspelin. Hieman erän puolen välin jälkeen Hakametsän unelias yleisö kuitenkin herätettiin horroksestaan, kun Olli Palola viimeisteli läpiajosta jo kauden 20. täysosumansa. Videotarkistuksen jälkeen hyväksyttyyn osumaan vapauttavan syötön antoi jälleen pirteällä pelipäällä ollut puolustaja Nick Bailen.

Maalilla Palola nousi jakamaan koko liigan maalipörssin kärkisijaa yhdessä HIFK:n Juuso Puustisen kanssa, mikä on huikea saavutus vasta kuluvalla kaudella läpimurtonsa tehneelle pelaajalle. Maali syntyi yhdestä erän harvoista maalipaikoista, mistä kertovat myös maalivahtien torjunnat; Juha Metsolalle merkittiin kolme torjuntaa ja Pekka Tuokkolalle vain yksi.

- Nämä ovat vaikeita pelejä, näitä on ollut meillä muutama tässä viime aikoina ettei hirveästi ole ollut molarille hommia. Täytyy vaan pystyä pitämään ajatus kasassa ja olemaan virkeänä ja skarppina koko ajan, eihän se helppoa ole mutta ei sille mitään voikaan, tuumi ottelun jälkeen maalivahti Juha Metsola.

Kolmannen erän alku myrkkyä KalPalle

Kotijoukkue Tappara tuli räväkästi sisään ottelun viimeiseen erään ja onnistui jo 15 sekunnin pelin jälkeen toimittamaan kiekon toistamiseen Tuokkolan selän taakse. Kristian Kuuselan tuhrittua oman loistopaikkansa maalin edustalla kiekko ajautui jatkotilanteesta Jarkko Maliselle, joka heitti hyvästit kymmenen ottelun maalittomalle jaksolleen.

Ottelun lähestyttyä loppuaan suurin jännitys kohdistui Tappara-vahti Juha Metsolaan ja siihen, nollaako mies KalPan jo kolmannen kerran tällä kaudella. Kauden yhdeksäs nollapeli jäi kuitenkin vielä odottamaan itseään, sillä KalPan tuore maailmanmestari, Saku Kinnunen, päätti kuopiolaisten maalittoman putken Tapparaa vastaan ja kavensi tilanteeksi 2-1. Luvut jäivät myös vauhdin ja intensiteetin puutteesta kärsineen ottelun lopputulokseksi ja näin ollen joukkueensa sitoutuneisuutta kiitelleen Jukka Rautakorven joukot pääsivät juhlimaan viikon toista voittoaan.

- Palattiin aikalailla perusjuurille ja käytiin asiat läpi, ja saman tien pelaajat myös alkoivat toteuttaa niitä asioita. Hyvin sitoutunut ja nälkäinen ryhmä, haluavat tehdä yhteistyötä ja haluavat saavuttaa jotain yhdessä. Se on se perusmotiivi siellä pohjalla, analysoi Rautakorpi.

KalPan leirissä harmiteltiin loukkaantumissumaa, ja jobinpostia tuli lisää myös Tapparaa vastaan.

- Huolestuttavan paljon vammoja tulee tällä hetkellä, se huolestuttaa juuri nyt enemmän kuin tuo pelillinen puoli. Yksittäisistä pelaajista Ossi Saarisen tilanne ei ole hyvä, ainakaan huomenna mies ei pelaa. Tuossa on myös pari muuta hyökkääjää ihan samassa tilanteessa, voivotteli Jari Laukkanen joukkueensa tilannetta.

Tapparan sairastuvan tilanteesta tihkui tietoa sen verran, että Pekka Jormakka palaa tositoimiin helmikuussa noin kuukauden huilin jälkeen. Tänään kokoonpanosta puuttuneet Josh Green ja Teemu Aalto eivät sen sijaan kärsi pitkistä loukkaantumisista, vaan olivat flunssan takia tositoimista sivussa.