Kakkonen oli ykkönen – Tappara dominoi Niiralassa

LIIGA / Raportti
Jormakka nappasi tehoillaan Tapparan kultakypärän.
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereen Tappara otti viikonlopun alun kunniaksi komean vierasvoiton Kuopiosta. Kirvesrintojen joukkoja johti kakkosketju, joka nautiskeli upeista maaleista. Pekka Jormakka kahmi neljä tehopistettä.

Tappara oli viikon ainoaan vieraspeliinsä erinomaisesti valmistautunut. Kirvesrinnat tulivat peliin loistavalla asenteella ja ottivat ohjat heti alkuminuuteilla. Joukkue voitti kaksinkamppailut, luisteli erinomaisesti ja miehitti kentän järkevästi ja tehokkaasti.

KalPa oli Tapparan kyydissä aseeton. Yritti kotijoukkue sitten nopeaa pelin kääntämistä tai kontrollilähtöä, ei Tapparan keskialue ollut murrettavissa. Tappara oli jokaisella osa-alueella parempi ja ennen kaikkea huolellisempi.

KalPan kotipelit ovat olleet tällä kaudella aneemisia. Joukkue on saalistanut kotiluolastaan vaivaiset yhdeksän pistettä ja edellinen voitto on syyskuun lopulta. Tuon jälkeen takkiin on tullut kahdeksan kertaa peräkkäin.

Jormakan juhlat

Tapparan luulot pois -mentaliteetti sai lisäpontta heti parin peliminuutin jälkeen, kun ylivoima tuotti tulosta. Pekka Jormakka syötti ja Josh Green ohjasi maalin edestä ohi Pekka Tuokkolan. Jormakka tuplasi vierailijoiden johdon avauserän lopulla ja peli vaikutti ratkenneelta.

– Sain ekaan erään heti maalin ja syöttöpisteen, enkä halunnut päästää peliä ohi vaan jatkaa siitä, illan ykköstähti Jormakka totesi.

Ja jatkoa seurasi ottelun puolivälin jälkeen, kun Tapparan kakkosketju teki yhden kauden hienoimmista maaleista. Olli Palola sai siirtää kiekon kirjaimellisesti tyhjään KalPa-maaliin, kun Jormakka ja Jan-Mikael Järvinen alustivat kultakypärälle tekopaikan.

– Kolmas maali oli kyllä aika huikea. Siinä sattu lätty tippua hyvin lapaan. En olisi uskonut, että tuollainen maali tehdään. Palola oli niin ihmeissään tilanteesta, että meinasi vielä jotenkin taikoa kiekon ohi tyhjän maalin, naureskeli Jormakka.

Kokonaisuudessaan Tapparan kakkosketju oli kaukalon dominoivin osa.

– Ollaan nopeita jätkiä kaikki ja riistojen kautta pitää saada maalipaikkoja. Kyllä me hyvin saadaan ylivoimahyökkäyksiä, kun paikan tullen lähdetään nopeasti.

Toisessa erässä myös KalPalla oli loistavia tekopaikkoja, mutta tehokkuus oli tipotiessään. Marko Kauppisella ja Joona Harjamalla oli kertaalleen loistava sauma rikkoa kuparinen, mutta tulos jäi laihaksi. Näiden lisäksi Ossi Saarinen tuhlasi hankkimansa rangaistuslaukauksen.

Päätöserä jäi muodollisuudeksi, jotka hoituivat Tapparalta myös esimerkillisesti. Kotijoukkueen kannalta lukemia rumensivat vielä Kristian Kuusela ylivoimamaalillaan sekä Pekka Jormakka rankkarionnistumisellaan. Juha Metsolan kaudes viides nollapeli ei ollut kovinkaan suurella koetuksella.

– Kun taululla on 4-0, niin vaarana on, että ote katoaa. Todettiin erätauolla kopissa, että pitää vaan jatkaa pelaamista ja pelattiin kyllä jämäkkä kokonaisuus, Jormakka kehui syystäkin omiaan.

Molemmat joukkueet pelaavat jo huomenna. Tappara yrittää jatkaa vastustajien nollaamista JYPiä vastaan ja KalPa matkustaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle