KalPa päättää kautensa - Kapanen uransa

LIIGA / Ennakko
Ilta on Sami Kapasen lopputuloksesta huolimatta.
Kuva © Timo Savela
Liigakaudella 2013-2014 viimeiseksi tuomittu KalPa ja runkosarjan kakkostilan varmistanut Tappara kohtaavat päätöskierroksella Kuopiossa. Panoksien puuttuessa kaiken huomion ottelussa varastaa ansaitusti iltapuhteen päätteeksi uransa lopettava Sami Kapanen.

KalPan kaudesta on sanottu kaikki tarpeellinen. Lähes kaiken mahdollisen loukkaantumiskierteestä aina valmentajanvaihdokseen saakka läpikäynyt joukkue niputtaa kautensa torstai-iltana kotijäällään. Samalla organisaatio pääsee todenteolla keskittymään melko tasan puolen vuoden päästä alkavaan uuteen kauteen.

Itse ottelulta ei tarvitse suuria odottaa. Kärppien runkosarjavoiton varmistuttua myös tamperelaisten kakkossija on ollut pitkään varma ja joukkue on pelannut panoksettomia pelejä jo useamman. Torstaina Tappara pyrkii välttämään loukkaantumisia ja huilauttanee avainpelaajiaan reilun viikon päästä alkavia puolivälieriä silmällä pitäen.

Haastetta Tapparalle antaa asetelma, jossa jumbojoukkue haluaa päättää kautensa ryhdikkäästi kotiyleisön silmien edessä. KalPa on kotiyleisölleen velkaa tältä kaudelta paljon. Yhtä kaikki, ottelun lopputuloksella on vain symbolista merkitystä, ja Tapparalla on aikaa virittää konettaan vielä toista viikkoa pudotuspelikuntoon.

Vai onko?

Toisaalta Tapparan pelillinen ilme että tuloskunto ovat laskeneet merkityksettömien pelien myötä. Joukkueen edellinen voitto on nimittäin neljän pelin takaa juuri KalPasta. Tuon voiton jälkeen kirvesrinnat ovat saaneet taipua huomattavasti isommilla panoksilla otelleille Jokereille, HPK:lle ja SaiPalle. Voitosta virtaa, vai miten se meni?

Koko torstai-illan anti kiteytyy hetkeen, jolloin Sami Kapanen luistelee viimeisiä piirtoja Niiralan jäähän. KalPan kausi on ollut kaikkea muuta kuin sellainen, johon Kapasen kaltaisen pelaajan toivoisi lopettavan uransa. Myös Kapanen on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista, jotka lopulta muodostuivat suurimmaksi syyksi uran lopettamiseen.

Päätti KalPan seurahistorian menestyksekkäin pistemies (105+250) uransa voittoon tai tappioon, vietetään Niiralassa suurien tunteiden ottelua joka tapauksessa.

Ja ne tunteet koetaan ottelun päätyttyä.

Seuraa Heitä

Joonas Lyytinen #6 | HIFK

Puolustaja

Voi nousta todella suureen rooliin ensi kaudella. NHL-varaus osuu kohdalle vääjäämättä ensi kesänä.

Josh Green #12 |

Keskushyökkääjä

Pääsee mukaan tositoimiin huilattuaan yhden pelin kymppitilin täytyttyä. Potentiaalinen hämmentäjä kevään karkeloissa.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Tomi Körkkö 2 2 4
2.Kasperi Kapanen 2 2 4
3.Arttu Ilomäki 1 2 3
4.Saku Kinnunen 1 2 3
5.Joonas Lyytinen 1 2 3
Tappara M S P
1.Olli Palola 3 2 5
2.Josh Green 2 1 3
3.Pekka Jormakka 0 2 2
4.Jan-Mikael Järvinen 0 2 2
5.Marko Kauppinen 0 2 2

» Lähetä palautetta toimitukselle