KalPa päätti kautensa saappaat jalassa

LIIGA / Raportti
Tappara lopetti runkosarjan voitokkaasti.
Kuva © Teemu Soini
KalPa päätti kautensa tappioon voittomaalikilpailun jälkeen pudotuspeleihin valmistuvaa Tapparaa vastaan. Panoksettomassa tilassa käyty taisto katkaisi Tapparan tuloksellisesti heikon maaliskuun.

Tappara on pelannut panoksettomia otteluita käytännössä koko maaliskuun. Kuun ensimmäisenä päivänä kotikentällä otetun KalPa-voiton jälkeen joukkue palasi voittokantaan jälleen sarjajumbon kustannuksella.

Niiralassa nähtiin vaihteeksi melko pirteä Tappara, jonka nousujohteinen esitys palkittiin lopulta kahdella pisteellä.

KalPa oli karata ottelun toisessa erässä karkumatkalle Saku Kinnusen lyötyä kiekon maaliviivalta verkon perukoille saakka. Illan hienoimmasta suorituksesta vastasi hetkeä aikaisemmin Pasi Kouvalainen, joka toimitti kiekon rysän suulle saakka pujoteltuaan ensi kunniakujaa Tappara-puolustuksen seassa.

Vain tovi edellisestä ja tamperelaiset olivat jo maalin päässä. Vuorostaan ylivoimalle päässyt Tappara rokotti maalin edestä, kun Josh Green napautti irtokiekon ohi Henri Kiviahon.

Tasoituksen survoi lopulta Antti Erkinjuntti kolme ja puoli minuuttia ennen loppua.

Tappara-valmentaja Jukka Rautakorpi korosti ottelun jälkeen pelin merkityksettömyyttä, mutta iloitsi omiensa nousujohteisesta esityksestä.

− Kaksi ja puoli erää erittäin hyvää tekemistä. Kahta kiekon menetystä lukuun ottamatta muutenkin hyvää peliä. Tässä vaiheessa kautta on hyvä merkki se, että pystytään nousemaan kahden maalin takaa oli vastassa sitten kuka tahansa, Rautakorpi pohti.

Tunnetta hakemassa

Kun tunnetta ei aluksi tavan keinoin löytynyt, pyrki Tappara hakemaan pudotuspelitunnelmaa joka tilanteessa. Mielenkiintoinen tapahtuma nähtiin kolmannen erän alkupuoliskolla, kun Nick Bailen ajoi keskialueella ohi KalPa-pelaajasta ja jäi makaamaan laidan tuntumaan. Yksi pieni torikokous monien muiden ohella oli valmis alkamaan.

Lopulta Kuopiossa miteltiin kuin isompien panosten ottelussa konsanaan. Sami Kapasen uran päättymistä juhlistamaan saapunut kauden ennätysyleisö todisti lopulta varsin tapahtumarikasta ottelua.

KalPalla oli jatkoajalla mahdollisuus ratkaista ottelu rangaistuslaukauksesta, mutta Ossi Saarisen rankkari jäi lopulta varsin heppoiseksi.

Voittomaalikilpailuun sakka edenneen ottelun ratkaisu lopulta ainoana Olli Palola

Tapparan pudotuspelit alkavat ensi viikon perjantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle