Neljäntoista nollan seurat vastakkain

LIIGA / Ennakko
Tapparan maali on pysynyt KalPa-peleissä siistinä.
Kuva © Jarno Hietanen
KalPa esiintyy kotiyleisölleen ensimmäistä kertaa uuden päävalmentajansa Anssi Laineen johdolla. Peräti neljätoista kertaa maaleitta jääneet savolaiset kohtaavat neljätoista kertaa vastustajansa nollanneen Tapparan.

KalPan kärsimysnäytelmä on tältä kaudelta kääntymässä loppusuoralle, sillä kuopiolaisilla on jäljellä vielä kuusi ottelua. Painolastina savolaisten kivireessä on kymmenen ottelun tappioputki. Olympiatauon jälkeiset kaksi peliä ovat molemmat päättyneet 4-0-tappioihin.

Näiden pelien välissä KalPa ehti antaa päävalmentajalleen Jari Laukkaselle potkut. Laukkasen korvaajaksi nimettiin seuran nuoria useamman kauden valmentanut Anssi Laine, jonka Liiga-debyytti tapahtui perjantaina Lappeenrannassa. Lauantaina on ensimmäinen esiintyminen kotiyleisön edessä.

Tappara palasi olympiatauolta vasta eilen perjantaina. Kirvesrinnat jättivät Porin Ässät kotonaan nollille ja venyttivät samalla voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi. Tappara lähteekin kamppailuun Liiga-jumboa vastaan suuren suurena ennakkosuosikkina.

Tätä tukee myös joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset, joista Tappara on kerännyt täydet yhdeksän pistettä. KalPa ehti tahkoa kirvesrintoja vastaan lähes 179 minuuttia ilman maalia, ennen kuin Saku Kinnunen onnistui ohittamaan Juha Metsolan.

Lähtökohdat kamppailulle ovat jopa epäreilun kuuloiset. Avainpelaajistaan luopunut kotijoukkue on tehnyt Liigassa ylivoimaisesti vähiten maaleja, siirtorajalla vahvistunut Tappara puolestaan päästänyt toiseksi vähiten. KalPa on jäänyt tällä kaudella peräti neljätoista kertaa nollille, Metsola puolestaan torjunut jo 12 nollapeliä.

KalPan hyökkäyspelin koko kauden jatkuneita ongelmia voi hyvin havainnollistaa ylivoimapelin kautta, joka on tilastoissa Liigan heikoin. Savolaiset ovat vuoden 19 ottelussa tehneet vain kaksi ylivoimaosumaa. Tapparan ylivoima on ylempää keskitasoa, alivoima puolestaan koko sarjan paras.

Mikään ei siis viittaa siihen, että KalPa voisi raapia lauantai-illasta pisteitä. Tuore päävalmentaja haluaa kuitenkin pelaajiensa ottavan kaiken irti jokaisesta ottelutapahtumasta.

– Meidän pitää uskaltaa heittäytyä, innostua ja nauttia pelaamisesta. Toivottavasti sitä kautta pystymme olemaan rohkeampia ja uskalletaan yrittää asioita kaukalossa. Kun virheitä tapahtuu, ne paikataan joukkueena ja viisikkona, Laine toteaa KalPan nettisivuilla.

Uuden päävalmentajan mukana KalPa sai SaiPaa vastaan uutta energiaa, mutta tulostaululle se ei konkretisoitunut. Itse asiassa vaaralliset tekopaikatkin olivat vähissä. Tiiviisti viisikkona puolustavaa Tapparaa vastaan maalintekotilanteita ei varmasti monta tule, joten vähäiset paikat olisi käytettävä tehokkaasti.

– Tappara on yksi suurimmista mestarisuosikeista ja se pelaa kurinalaisesti. Meidän on pystyttävä olemaan myös kurinalainen, puolustamaan helvetin isolla sydämellä ja kiekollisena on oltava rohkeita ja tylyjä. Tämä on kova haaste meille, lähdetään taistelemaan isompaa vastaan viimeiseen asti, päättää Laine.

Seuraa Heitä

Marko Kauppinen #10 |

Puolustaja

Omasta halustaan KalPasta Tapparaan siirtynyt kokenut puolustaja hakee Tampereelta menestystä. Saalisti Ässät-pelissä ensimmäisen tehopisteensä uudessa seurassa ja kohtaa alkukauden pelikaverit nyt ensimmäistä kertaa.

Joonas Lyytinen #6 | Timrå

Puolustaja

Muun muassa Kauppisen ja Adam Masuhrin myynnin ansiosta 18-vuotias puolustaja on saanut paljon vastuuta. Rohkeutta ja yritystä löytyy roppakaupalla, mutta välillä uskallus johtaa vaarallisiin kiekonmenetyksiin.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

KalPa M S P
1.Miika Koivisto 0 2 2
2.Joonas Lyytinen 0 2 2
3.Tomi Körkkö 1 1 2
4.Joonas Riekkinen 1 1 2
5.Pasi Kouvalainen 0 1 1
Tappara M S P
1.Kristian Kuusela 1 6 7
2.Josh Green 6 0 6
3.Nick Bailen 1 5 6
4.Antti Erkinjuntti 2 2 4
5.Jukka Peltola 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle